Foto GaleriGündem8 yıl önce uzun gece!

8 yıl önce uzun gece!

12 / 12 8 yıl önce uzun gece!
15 Temmuz 2024 - 09:35

Darbe girişimi 21 saatte bastırıldı

Saat 06.19'da eski pilot üsteğmen Müslim Macit, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kavşağı'na iki bomba attı. Saldırıda 15 vatandaş şehit oldu, 7 kişi yaralandı.

Jandarma Genel Komutanlığı'nda alıkonulan TEM Daire Başkanı Turgut Aslan ile koruması Hasan Gülhan, elleri ve gözleri bağlı halde bina dışına çıkarılarak, darbeci Albay Erkan Öktem tarafından başlarından vuruldu. Aslan ağır yaralanırken, Gülhan şehit oldu.

Başbakan Yıldırım, Korgeneral Ziya Kemal Kadıoğlu'na darbecilerin kontrolündeki uçakları düşürme yetkisi verdi.

Girişimin başarısız olduğunu anlayan İstanbul Boğaziçi Köprüsü'ndeki darbeciler, teslim oldu.

Saat 08.26'yı gösterdiğinde darbecilerin alıkoyduğu Genelkurmay Başkanı Akar, Akıncı Üssü'nden helikopterle Çankaya Köşkü'ne götürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın talimatıyla uçakların kalkış yapmasını engellemek için Akıncı Üssü ana pisti vuruldu.

Saat 12.57'de Başbakan Yıldırım, Bakan Işık ve Genelkurmay Başkanı Akar ile Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında darbe teşebbüsünün bastırıldığını açıkladı. Darbe girişimi, tüm yurtta yaklaşık 21 saatte kontrol altına alındı.

Böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, milletin gayreti ve vatansever güvenlik güçleri sayesinde 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişimine geçit verilmedi.

Asker ve sivil 252 kişinin örgüt mensuplarınca şehit edildiği darbe girişiminde yaklaşık 9 bin askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı araç ve 4 bine yakın hafif silah kullanıldığı kayıtlara geçti.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN16 Temmuz 2024 12:34

    ATATÜRKÜ HALA ANLAMADIK!ATATÜRK BU TARİKATLARI KAPATTI,DEVLETE BELA OLMASINLAR DİYE,OSMANLIYIDA BU TARİKATLAR CEMAATLAR YIKTI,DAHA AKILLANMIYACAKMIYIZ,SÜLEYMANCILAR SIRADA AZGIN İT GİBİ SALDIRIYOR,ONLAR VE BENZERLERİ BİRANÖNCE KAPATILSIN,DİYANETTEN GAYRİ KİMSE DİN İŞLERİNE BURNUNU SOKMASIN,DİN KONUSUNDA HÜKÜM SÖZ PROPAGANDA YAPMASIN,YASAKLANSIN,ÖNÜNE GELEN DİN ALİMİ KESİLİP TV.LERDE ZEHİR SAÇIYOR,AYNI ŞEKİLDE DİĞER DİNİ GRUPLARDA YASAKLANSIN,MASON V.B.ZEHİR SAÇAN DERNEKLER KAPATILSIN.İDAM GELSİN,HAPİSTE BESLE AZDIR,ÇIKINCA RAHAT DURMAZLAR,İDAM EDİLECEKLER EDİLMELİ,KALANLARIDA VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMALI,MALLARINA EL KONULUP DIŞARI ATILMALI YADA İMHA EDİLMELİ,YOKSA BAŞEDEMEYİZ.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA15 Temmuz 2024 23:30

    Bunlar içimizdeki vatanını satan emperyalist güçlerinin abd nin askerleri ve adamları  olup, bunlardan kim var ise aslında idam edilmeli idi.

  • Baran15 Temmuz 2024 16:03

    Bunların itleri hala sağda solda  hala yorum yapıyor.  15 temmuz tiyatro diyen şerefsizleri kötü bir akıbet bekliyor.  

  • misafir15 Temmuz 2024 13:57

    Soykırımcı   TÜRK VE MÜSLÜMAN  düşmanı netenyahunun çocuklarının it gibi gebertildiği gün 15 TEMMUZ.