Foto GaleriGündem8 yıl önce uzun gece!

8 yıl önce uzun gece!

8 / 12 8 yıl önce uzun gece!
15 Temmuz 2024 - 09:35

Darbe girişimine karşı ilk soruşturma

Akıncı Üssü'nden havalanan F-16'lar Ankara üzerinde alçak uçuşa başladı. Askeri hareketliliğe ilişkin gelişmeler, haber kanallarına saat 22.28'de yansıdı. Televizyonlar, İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçişlerin askerlerce engellendiğini "son dakika" olarak duyurdu.

Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, saat 23.02'de NTV'ye telefonla bağlanarak, "Milleti temsil eden hükümet iş başındadır. Bu kalkışmayı yapanlar, bu çılgınlığı yapanlar, bu kanunsuz eylemin içerisinde olanlar en ağır şekilde bedelini ödeyeceklerdir." dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saat 23.05'te darbe girişimine ilişkin soruşturma başlattı.

Darbeci pilotlar, Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'na, ardından Özel Harekat Başkanlığı'na saldırdı. Ayrıca darbecilerin kontrolündeki helikopterler, Yenimahalle'deki MİT yerleşkesini taradı. Eski Yarbay Ümit Gençer, TRT'yi işgal ederek darbe bildirisini okuttu.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN16 Temmuz 2024 12:34

    ATATÜRKÜ HALA ANLAMADIK!ATATÜRK BU TARİKATLARI KAPATTI,DEVLETE BELA OLMASINLAR DİYE,OSMANLIYIDA BU TARİKATLAR CEMAATLAR YIKTI,DAHA AKILLANMIYACAKMIYIZ,SÜLEYMANCILAR SIRADA AZGIN İT GİBİ SALDIRIYOR,ONLAR VE BENZERLERİ BİRANÖNCE KAPATILSIN,DİYANETTEN GAYRİ KİMSE DİN İŞLERİNE BURNUNU SOKMASIN,DİN KONUSUNDA HÜKÜM SÖZ PROPAGANDA YAPMASIN,YASAKLANSIN,ÖNÜNE GELEN DİN ALİMİ KESİLİP TV.LERDE ZEHİR SAÇIYOR,AYNI ŞEKİLDE DİĞER DİNİ GRUPLARDA YASAKLANSIN,MASON V.B.ZEHİR SAÇAN DERNEKLER KAPATILSIN.İDAM GELSİN,HAPİSTE BESLE AZDIR,ÇIKINCA RAHAT DURMAZLAR,İDAM EDİLECEKLER EDİLMELİ,KALANLARIDA VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMALI,MALLARINA EL KONULUP DIŞARI ATILMALI YADA İMHA EDİLMELİ,YOKSA BAŞEDEMEYİZ.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA15 Temmuz 2024 23:30

    Bunlar içimizdeki vatanını satan emperyalist güçlerinin abd nin askerleri ve adamları  olup, bunlardan kim var ise aslında idam edilmeli idi.

  • Baran15 Temmuz 2024 16:03

    Bunların itleri hala sağda solda  hala yorum yapıyor.  15 temmuz tiyatro diyen şerefsizleri kötü bir akıbet bekliyor.  

  • misafir15 Temmuz 2024 13:57

    Soykırımcı   TÜRK VE MÜSLÜMAN  düşmanı netenyahunun çocuklarının it gibi gebertildiği gün 15 TEMMUZ.