Foto GaleriSporHasan Şaş'tan flaş açıklamalar: Hayatımda hiç görmedim!

Hasan Şaş'tan flaş açıklamalar: Hayatımda hiç görmedim!

3 / 6 Hasan Şaş'tan flaş açıklamalar: Hayatımda hiç görmedim!
25 Haziran 2018 - 14:42

- Donk, Sinan, Rodrigues, Linnes, Denayer gibi fazla forma şansı bulamayan isimlerin performansını yükseltmeyi nasıl başardınız?

HASAN ŞAŞ: Rodrigues’in iyi niyetle çok şey yapmaya çalışırken birçok şeyi yanlış yaptığını gördük. Kanat oyuncusu olduğum için Rodrigues’le birebir ilgilendim.

Donk, geldiğimizde kadro dışıydı. Eğer siz oyuncuya güvendiğinizi söylerseniz, yeteneğini, ne yapabileceğini, özelliklerini en doğru şekilde sayarsanız; antrenmanlarda ve maçlarda oynatmaya başlarsanız oyuncu alır o formayı geçmiş günlerin acısını çıkarmak için böyle bir yol seçer kendine. Hayatımda ilk defa gördüm, Linnes konuşmuyordu. Ama Linnes şaka yapmaya başladı takım arkadaşlarıyla. Sinan, acaba hata yapar mıyım yapmaz mıyım arasındaydı onunla da birebir ilgilendim. Denayer’i de konuşur hale getirdik, antrenmanda en çok konuşan oyuncu oldu. Önemli olan futbolcunun özelliklerini bilip güvendiğinizi hissettirmek.

Hareketleriniz, tavırlarınız, antrenmandaki birebir konuşmalarınız, maça çıkarken onları konsantre etmeniz, karşısında oynayacağı rakibin kim olduğunu anlatmanız, “Sen, ondan daha iyisin” demeniz, bunlar hep bir faktör. Yoksa “Haydi ben sana güveniyorum çık maça oyna” yok böyle bir şey. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)