Foto GaleriGündemKiev açıkladı: Suikast önlendi! İşte Rusya'nın 'köstebek' planı...

Kiev açıkladı: Suikast önlendi! İşte Rusya'nın 'köstebek' planı...

3 / 4 Kiev açıkladı: Suikast önlendi! İşte Rusya'nın 'köstebek' planı...
07 Mayıs 2024 - 16:58

KÖSTEBEK PLANI

SBU'ya göre grup, Budanov'un nerede olduğu konusunda bilgi almak için bir "köstebek" kullanmayı, daha sonra buraya roketler ve SİHA'larla saldırı düzenlemeyi planlıyordu.SBU, gözaltına alınan kişilerden birinin insansız hava araçları ve anti-personel mayınları satın almış olduğunu belirtti.

SBU Başkanı Vasyl Malyuk, suikastların zamanlamasının da yeni görev dönemine bugün başlayan Rusya lideri Vladimir Putin'e hediye olacak şekilde ayarlandığını söyledi. Malyk, operasyonun Rus özel servislerinin "başarısızlığına" dönüştüğünü söylerken "Ama unutmamalıyız, düşman güçlü ve deneyimli, hafife alınamaz" dedi.

SBU, üç FSB çalışanının suikast organizasyonunda rol aldığını belirtti.Dimitro Perlin adlı FSB ajanının, Şubat 2022'deki Rus işgalinden bu yana Ukraynalı "köstebekler" bulmaya çalıştığı ifade edildi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )08 Mayıs 2024 09:04

    Sahte ve saçma bir haber :D Ruslar asla ve asla bu tarz durumda göstere gösere vurmaz yada yok etmez. liderler doğal sebeplerden gitmiş gibi gösterilir. Kimse bile bile bu tarz eylem yapmaz çunku kendi başınada bu gelecekdir iyi bilir. Ruslar genelde sehir ve bazı tesbit edilemecek tarzda işler kullanır. ABD nin geçmişte yaptığı küba liderine gizli el altı işler gibi. rusyada öyle yapar. yoksa putinede birebir silahlı saldırı gelir. yani bu işler roketle füzele adam kaçırma ile vb saçma ve buuk organızasyon : )))  bir hizmetkar, bir aşçı, bir hizmetli nin el altından bişeler dkokup yiyeceklere bulaştıması gun ve gun sonras arahatsızlanmasına vesile olması rus işi olurdu. askeri olmaz

  • borsacı08 Mayıs 2024 07:41

    rusya yapar çünkü kendi muhalif liderine bile yaptı.