Foto GaleriTeknolojiTSK kullanmaya başladı! 2 ülkeden talep var...

TSK kullanmaya başladı! 2 ülkeden talep var...

6 / 6 TSK kullanmaya başladı! 2 ülkeden talep var...
21 Ağustos 2021 - 18:48

Sırada ihracat başarısı var

Savunma sanayisinde "içeride ürün satmadan, dışarıda satamazsınız" şeklinde bir yaklaşım olduğunu vurgulayan Kurt, FNSS olarak Pars 8x8 ve Pars 6x6 ile Türkiye'de hiçbir proje başlamadan Malezya ve Umman'da 1 milyar doları aşan ihracata ulaştıklarını belirtti.

Nail Kurt, "Tabi ürünün, TSK gibi repütasyon gücü çok yüksek bir ordu tarafından kullanılmasının büyük bir pazarlama etkisi var. Dolayısıyla bu araçlarda da bunun gerçekleşeceğine inanıyorum. Bir ihtiyaç çıktığında yurt dışında diğer rakiplerimize göre çok büyük avantajlarla gireceğiz. Nitekim şu anda 2 ülkede ciddi talep var özellikle Pars 4x4'e. O projeler gerçekleşmeye yakın olduğunda inşallah müjdeler vereceğiz. İki aracın ciddi ihracat başarılarına da imza atacağını düşünüyorum." dedi.

TSK için önemli güç çarpanı

SSB Yardımcısı Mustafa Murat Şeker de teknoloji transferiyle Türkiye'de araç üretmek amacıyla çıkılan yolda özgün araçlar çıkaran FNSS gibi başarılı bir firmanın savunma sanayisine kazandırıldığını söyledi.

Her projede yeni bir yerlileştirmeye imza atıldığını dile getiren Şeker, STA araçlarının TSK için önemli bir güç çarpanı olduğunu belirtti.

Araçların gecikme olmadan sahada kullanılır hale geldiğine işaret eden Şeker, "Devam ihtiyaçlarını sözleşmemize ek yaparak imzalıyoruz. Birinci paket, sonra değişik paketler de gelecektir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çesur adam23 Ağustos 2021 13:52

    Karabağa nın fethi ve Afganistanda abd nin defedilmesi, kesinlikle TURANIN ve dahada büyü İSLAM BİRLİĞİNİN AYAK SESLERİ. gümbür gümbür geliyoruz ALLAH CC izniyle. bunun anahtarı 2023 seçimleri ya turanı İslamı kurarız yada temel atmama terenleri yaparız Düşman büyük hedef DAHADA BÜYÜK

  • azılı solcu21 Ağustos 2021 21:47

    israil yada amerikadan alınsa daha faydalı olur.

  • :)21 Ağustos 2021 22:43

    Hayır, fabrkasını katara satalım. Katar üretirse keyfe keder para verir alırız. Satmayalım 49 yıllına kiralayalım. mülkiyette devletin olsun.