Foto GaleriGündemZelenskiy'den acı itiraf: Rusya'nın hedefi Donbas!

Zelenskiy'den acı itiraf: Rusya'nın hedefi Donbas!

3 / 5 Zelenskiy'den acı itiraf: Rusya'nın hedefi Donbas!
01 Haziran 2022 - 15:53

ZELENSKİY'DEN ACI İTİRAF

Bölgenin hakimiyeti için verilen kanlı savaş sürerken Zelenskiy'den beklenen açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Rus taarruzuna direnen ordunun verdiği kayıpları açıkladı. Bölgedeki durumu 'çok zor' şeklinde tarif eden Zelenskiy, ordunun her gün 60 ila 100 arasında kayıp verdiğini belirtti.

Newsmax'e konuşan Ukrayna Devlet Başkanı şu ifadeleri kullandı; 'Ukrayna'nın doğusundaki durum çok zor. Her gün 60 ila 100 asker kaybediyoruz ve çatışmalarda 500 kadar yaralı veriyoruz.'

Zelenskiy bu açıklama ile bölgedeki askeri kaybı ilk defa bu kadar net bir şekilde ifade etmiş oldu. Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın bu bölgede topyekûn bir saldırı başlattığını duyurulmuş, Rus kuvvetlerinin Luhansk eyaletindeki son büyük şehir ve Donbas'ın hala Ukrayna kontrolündeki en doğu noktası olan Severodonetsk'i ve kardeş şehri Lysychansk'ı hemen güneyde kuşatmak için harekete geçtiği açıklanmıştı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)01 Haziran 2022 17:16

    dünaydın. Ruslar saldırı değil, defans yapacak. yörecel gücü bulduğu yerde rampalarını kurar ve sadece bekler. Ukrayna sadece stratejık noktalara abd nın yenı göndereceği roketleri kullanır, iha siha  drone vb kullanır. Ukrayna uzun soluklu savaşını sürdürecek. Ukrayna savaşı sürdürsün diye ateskeş anlaşma olmasın diye bol bol abd ve avrupalı devletlerce askeri açıdan beslenecek. orada anlaşmasız ateşkes olacak. ukrayna silah bulursa vatan kurtarmaya saldıracak yoksa anlaşmaya geçer yoksa. ABd çakanlı bunun farkında, silahsal dengelenme ile rusların savaşlar ile sürünmesi yıpranmasını istiyor. Rusya olayı anladı savaşı saldırı değil defans oalrak yöre halkı ile sürdürüp topraklarda kazıp üs kurup bekleyecek. Ukrayna saldırırsa daha fazla hazar alacak çunku. ukrayna saldırırsa gücü kırılır, Defans ile ukrayna bişeler yapabiliyordu. bu savaş Türkiye anlaşması ile biter. yoksa herkes savaş olsun istiyor, kendileri için.