Ana SayfaPiyasaEndeks için yeni hedef 120 bin---

Endeks için yeni hedef 120 bin

1 / 7
Endeks için yeni hedef 120 bin
17 Temmuz 2017 - 11:56 www.borsagundem.com

İlk yarı bilançoların açıklanma zamanı yaklaştı. Beklentilerde "al" satın alınıyor. Borsada işlem gören şirketlerin genel olarak olumlu finansal sonuçlar açıklamasını bekleyen uzmanlar bu kapsamda 16 hisseye dikkat çekiyor...

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin konsolide olmayan bilançolarını açıklaması için son tarih 9 Ağustos, konsolide bilançolar içinse 21 Ağustos olarak belirlendi. Bankalar ise konsolide ve konsolide olmayan bilançolarını 21 Ağustos'a kadar gönderebilecek. Her bilanço dönemi öncesi olduğu gibi gerek yatırımcılar, gerekse analistler bilanço beklentilerini satın almaya başladı.

Uzmanlar ise yılın bu döneminde finans dışı şirketlerin, bankalara göre daha çok ön plana çıkmasını bekliyor. Özellikle 2017 ikinci çeyreğinde referandum belirsizliğinin ortadan kalkmasından sonra iç talebin ve tüketici güveninin artması ile sektörel teşvik ve tedbirlerin finans dışı şirketlerin operasyonel karlılığı üzerinde olumlu etki yapacağını düşünüyor. Yılın ilk yarısında beyaz eşya, havacılık, otomotiv, telekomünikasyon, gıda, petro-kimya ve çimento sektörü hisselerinin iyi bilançolar açıklayacakları tahmin ediliyor.

2017 yılının ilk yarısında borsada işlem gören şirketlerin genel olarak olumlu finansal sonuçlar açıklayabileceğini söyleyen uzmanlar bu kapsamda orta ve uzun vadede 16 hisseye dikkat çekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM18 Temmuz 2017 12:44

    BU HAFTA DÜNYA VE ÜLKEDE anormal BİR DURUM OLMAZSA HEDEF = 107.000 OLUR.UZUN VADEDE HEDEF = 150.000 BU ARADAKİ DÜŞÜŞLER NAZLANMA DÖNEMİ OLUR.