Ana SayfaPiyasaEndeks için yeni hedef 120 bin---

Endeks için yeni hedef 120 bin

2 / 7
Endeks için yeni hedef 120 bin
17 Temmuz 2017 - 11:56 www.borsagundem.com

"İLK YARIDA OLUMLU SONUÇLAR"

2017 ilk çeyreğinde hem banka, hem de sanayi şirketlerinin güçlü finansal sonuçlar açıkladığını ve kârlılıklarının genel olarak piyasa beklentilerinin üzerinde geldiğini belirten Gedik Yatırım Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı Onurcan Bal, yılın ikinci çeyreğinde de bankacılık tarafında artan kredi hacimlerinin etkisi ile bankacılık sektöründeki kârlılık rakamlarının artış göstermeye devam etmesini bekliyor. Alınan tedbir ve teşvikler ile ekonomideki olumlu seyir sonrası üretimindeki iyileşmenin etkisiyle sanayi şirketlerinin de kârlılık rakamlarının beklentilerin üzerinde gelebileceğini düşünüyor.

Böylece 2017 yılının ilk yarısında borsada işlem gören şirketlerin genel olarak olumlu finansal sonuçlar açıklayabileceğini söyleyen Bal şu değerlendirmeyi yapıyor:

"Bankaların 2017 yılının ilk altı aylık döneminde genel olarak bir önceki yılın aynı dönemine göre daha olumlu sonuçlar açıklamasını tahmin ediyoruz. Özellikle, ilgili otorite ve politika yapıcılar tarafından karşılıklarla ilgili yapılan gevşetmelerin bankaların kârlılık rakamlarına olumlu yansıması ve Kredi Garanti Fonu'nun desteği ile artan kredi hacminin bu anlamda en önemli belirleyicilerden olması beklenebilir. KGF kapsamında 250 milyar TL tutarında kredi desteği planlanırken, bu bağlamda 196.4 milyar TL'lik kısım kullanılmış durumda. KGF kapsamında kullandırılan kredilerin büyük ölçüde yılın ikinci çeyreğinde gerçekleşmiş olması nedeniyle 2017'nin ikinci çeyreğinde bankacılık sektöründe güçlü kâr rakamları görebileceğimizi düşünüyoruz. Büyük ölçekli bankaların biraz ön planda olacağım değerlendirmekteyiz."

Yurtdışı satışları ağırlıklı olan sanayi şirketlerinin sonuçlarının daha güçlü gelebileceğini de düşünen Bal, TL'nin 2017 ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre dolar karşısında yaklaşık yüzde 23, euro karşısında ise yaklaşık yüzde 22 oranında değer kaybettiğine dikkat çekiyor. Bu nedenle satışlarının içerisinde yurtdışı satışları ağırlıklı olan şirketlerin, 2016 ikinci çeyreğe göre satış gelirlerinin kur etkisi nedeniyle artış göstermesini ve bu durumun kârlılığı destekleyen gelişmeler olmasını bekliyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM18 Temmuz 2017 12:44

    BU HAFTA DÜNYA VE ÜLKEDE anormal BİR DURUM OLMAZSA HEDEF = 107.000 OLUR.UZUN VADEDE HEDEF = 150.000 BU ARADAKİ DÜŞÜŞLER NAZLANMA DÖNEMİ OLUR.