Ana SayfaPiyasaEndeks için yeni hedef 120 bin---

Endeks için yeni hedef 120 bin

3 / 7
Endeks için yeni hedef 120 bin
17 Temmuz 2017 - 11:56 www.borsagundem.com

"DAYANIKLI TÜKETİM, HAVACILIK"

Dayanıklı tüketim mallarına yönelik ÖTV indiriminin devam etmesinin etkisi ile artan satış hacimlerinin bu sektörde yer alan şirketleri olumlu etkileyebileceğini de ifade eden Bal, "Havacılık sektöründe ise yolcu sayısının mart ayı itibariyle toparlanma göstererek olumlu bir seyir izlemesi ve doluluk oranlarındaki iyileşme havacılık şirketlerinin güçlü finansal sonuçlar açıklamasında etkili olabilecek gelişmeler. Bunun yanında çimento sektöründeki şirketlerin de yılın ikinci çeyreğinde finansal sonuçlarının toparlanma gösterebileceğini düşünüyoruz" diyor.

Bu dönemde yatırımcıların ise finansal sonuçları değerlendirirken şirketin operasyonel faaliyetleri ile ilgili finansal kalemleri daha detaylı bir şekilde inceleyerek şirketin sektördeki konumunu dikkate alarak bir analiz yapmasını öneren Bal, esas faaliyet kârının yanında net kârının da son derece önemli bir kalem olarak ön plana çıktığını da sözlerine ekliyor. Gedik Yatırım Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı Onurcan Bal altı aylık bilanço beklentisi kuvvetli ve "al" verdiği hisseleri ise Enka İnşaat, TAV Havalimanları, Çimsa, Coca-Cola İçecek, THY, Petkim, Kordsa, Arçelik, Tofaş Otomobil ve Soda Sanayi olarak sıralıyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM18 Temmuz 2017 12:44

    BU HAFTA DÜNYA VE ÜLKEDE anormal BİR DURUM OLMAZSA HEDEF = 107.000 OLUR.UZUN VADEDE HEDEF = 150.000 BU ARADAKİ DÜŞÜŞLER NAZLANMA DÖNEMİ OLUR.