Ana SayfaPiyasaEndeks için yeni hedef 120 bin---

Endeks için yeni hedef 120 bin

4 / 7
Endeks için yeni hedef 120 bin
17 Temmuz 2017 - 11:56 www.borsagundem.com

"GARANTİ VE AKBANK DAHA GÜÇLÜ"

Yatırım Finansman Menkul Değerler ise, sanayi şirketlerinin, bankalara göre daha iyi sonuçlar açıklayacağını söylüyor. Bankaların net karının yıllık ortalama yüzde 5 artmasını bekleyen kurum, takip listesindeki bankalar için 2017 ikinci çeyrekte net karın çeyrek-sel olarak yüzde 14 daralmasını öngörüyor. Artan TL mevduat oranları nedeni ile net faiz marjında ortalama 40 baz puan civarından çeyreksel düşüş daralma bekleyen şirket şu değerlendirmeyi yapıyor:

"Kur swap maliyetlerinin ve kullanımının artmış olması nedeni ile karlılığın düşmesini bekliyoruz. Halkbank ve Vakıfbank'ın, çeyreksel olarak daha yüksek kar düşüşü görebileceğini düşünüyoruz. TÜFE'ye endeksli bono getirilerindeki düşüş, TL mevduat maliyetlerinde ki artış marjlarda düşüşe neden olabilir. Özel bankalar arasında Garanti ve Akbank'ın operasyonel performansının, marj trendi nedeni ile daha güçlü olmasını bekliyoruz. Enflasyona endeksli bono getirilerinde, TÜFE beklentilerinin yukarı yönlü re-vize olması katkı sağlayabilir. Yapı Kredi'den de kamu bankalarına göre daha iyi marj performans bekliyoruz. Ancak, takipteki krediler için ayrılan karşılık oranını sabit tutmak için, banka ikinci çeyrekte olması gerekenden fazla karşılık gideri kaydedebilir. Daha küçük ölçekli banka olan, Albaraka Türk'ün ikinci çeyrek karının, birinci çeyreğe göre iyileşmesini bekliyoruz."


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM18 Temmuz 2017 12:44

    BU HAFTA DÜNYA VE ÜLKEDE anormal BİR DURUM OLMAZSA HEDEF = 107.000 OLUR.UZUN VADEDE HEDEF = 150.000 BU ARADAKİ DÜŞÜŞLER NAZLANMA DÖNEMİ OLUR.