Ana SayfaPiyasa16 şirket Borsa İstanbul'a hazırlanıyor---

16 şirket Borsa İstanbul'a hazırlanıyor

2 / 32
16 şirket Borsa İstanbul'a hazırlanıyor
23 Eylül 2013 - 15:16 www.borsagundem.com

KÜÇÜK VE ORTA BOYDAN YOĞUN İLGİ
BİST’e özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerden (KOBİ) yoğun ilgi olduğu görülüyor. Bunun nedeni ise BİST’te küçük ölçekli firmaların da halka açılabilmelerine olanak sağlayan Gelişen İşletmeler Piyasası’nın (GİP) olması. Nitekim halka açılmak için sırada bekleyen 16 şirketin 9’unun GİP’te işlem görmeyi hedeflediğini belirtelim.
Son açıklanın Fed kararlarıyla piyasalarda yeni bir denge oluşmasını bekleyen analistler, önümüzdeki günlerde halka arzların hızlanacağını tahmin ediyor. 2013 yılının ilk yarısının halka arzlara yönelik yeni düzenlemelerle geçtiğini hatırlatan analistler, iyi fiyatlama ve bilinen şirketlerin halka arza sunulması halinde yabancı talebinin de artacağını düşünüyor.
Şirketler için ucuz maliyetle finansman kaynağı yaratma imkânı sağlayan halka arzların borsaya yeni katılımcılarla sermayeyi tabana yaymada da önemli bir rol üstlendiği bir gerçek. Analistlere göre, halka açık şirket sayısı arttıkça Borsa İstanbul’un da derinliği artacak. Aynı zamanda likidite de yükselecek. Bunun sonucunda da piyasanın volatilitesinin (oynaklık) düşeceğini ifade eden analistler, manipüle edilmesinin zorlaşacağını ve bunun da küçük yatırımcının lehine olacağını söylüyor.
Halka açılan Borsa İstanbul’da işlem görmekte olan aynı sektördeki şirketler için değerleme açısından yeni bir baz oluşturduğuna da dikkat çekiliyor. Analistler, halka arzların yatırımcıların kıyas yapmasını kolaylaştırdığını ve borsaya canlılık getirdiğini de belirtiyor.
Analistler, halka arzlardan hisse almayı düşünen yatırımcılara kısa vadeli düşünmemelerini, piyasa koşullarını da izlemelerini öneriyorlar.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)