Ana SayfaHisse Öneri Listesi2 farklı sektör, 2 farklı hisse---

2 farklı sektör, 2 farklı hisse

6 / 12
2 farklı sektör, 2 farklı hisse
19 Mart 2012 - 08:12 www.borsagundem.com

EDİP GAYRİMENKUL YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş
Şirket 971 senesinde Edirne İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş. adı altında kurulmuş daha sonra yatırımın İstanbul'da yapılması kararına bağlı olarak EDİP İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş. adını almıştır. 2006 yılı Temmuz ayında yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında Şirket Ana Sözleşmesinin Esas Faaliyet Konusuna yapılan ekleme ile Şirkete ; taşınmazları üzerinde ticari amaçlı inşaat yapma olanağı sağlanmış ve inşaat yatırımını gerçekleştirmek amacıyla yeni bir şirket kurulmasına karar verilmiş..
2006 yılı Ağustos ayında sermayesinin % 99,99 una Edip İplik A.Ş. nin ortak olduğu 1.000.000 TL sermayeli, faliyet konusunun gayrimenkul projeleri geliştirme, inşaatı, satışı ve kiralaması olan Edip Uluslararası Gayrimenkul ve Turizim A.Ş. kuruldu.
2008 yılı sonunda Edip iplik üretim faaliyetini durdurmuştur. Şirket üretim faaliyetini durdurmasının ardından, yeni yapılanma sürecine girmiş, bu süreç kapsamında, Lüleburgaz da bulunan fabrikası içerisindeki üretim ile ilgili eski makine ekipman tesis ve demirbaşlarının satışını tamamlamıştır.
Şirket Lüleburgaz fabrika binasını kısım kısım muhtelif şirketlere kiralayarak kira geliri elde etmektedir. Ayrıca Mahmutbey İstanbul’da bulunan arsasında ise Ağaoğlu grubu ile 39 katlı " MyOffice212 " projesini yürütmektedir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)