Ana SayfaPiyasa2015 yılında neler bekleniyor?---

2015 yılında neler bekleniyor?

2 / 2
2015 yılında neler bekleniyor?
26 Aralık 2014 - 06:32 www.borsagundem.com

Gündem maddesi katılım bankacılığı

Halkbank Genel Müdürü Taşkesenlioğlu, 1 milyar lira sermayeyle girecekleri katılım bankacılığında önemli bir oyuncu olmayı hedeflediklerini açıkladı

5 yıllık vizyonu çerçevesinde sermaye artırımı kararı alan Halkbank, bilançosunu 100 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyor. Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 1 milyar lira sermayeyle girecekleri katılım bankacılığında önemli bir oyuncu olmayı hedeflediklerini açıkladı.
Taşkesenlioğlu, “Halkbank Türkiye’nin köklü bir kuruluşu. Öngördüğümüz sermaye artışı ile köklerimizi daha derinlere inmek üzere sağlamlaştırarak islami bankacılık gibi yeni dallara sahip olacağız.
Yapılan tüm çalışmaların, planların ve belirlenen hedeflerin meyvesini de paydaşlarımız, iş ortaklarımız ve müşterilerimiz ile paylaşacağız” diye konuştu.
2015-2020 yılları için büyüme hedeflerini yeniden belirlediklerini belirten Taşkesenlioğlu, 5 yıllık vizyonu çerçevesinde sermaye artırımı kararı aldıklarını ve bilanço hedefini 100 milyar dolar olarak revize ettiklerini açıkladı.
Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun verdiği bilgiye göre Halkbank ödenmiş sermayesini 1 milyar TL artırarak kuracağı katılım bankasının sermaye taahhüdünü yerine getirecek. Bankanın ödenmiş sermayesi 2 milyar 250 milyon TL‘ye yükselirken yeni kurulacak banka için sağlanacak taze para girişi ile 1 milyar TL sermaye oluşturulacak. Yeni kurulacak katılım bankası yüzde yüz oranında Halkbank bağlı ortaklığı şeklinde faaliyet gösterecek.
Bankanın sermayesi katılım bankacılığına uygun kaynaklarla temin edilecek.

Bankanın ismi belli değil

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, katılım bankasının sermayesinin Halkbank’ın mevcut kaynakları dışında farklı bir kaynakla kurulmasını amaçladıklarını belirtti. Halkbank, başta Hazine olmak üzere bankanın ortakları tarafından gerçekleştirilecek sermaye artışı ile büyümeye odaklanacak. Bu hedefe ulaşma konusunda katılım bankasının da katalizör olacağını belirten Taşkesenlioğlu, katılım bankasının zaman içinde 150 şubeye ulaşmasını ve tüm illerde hizmet vermesini planladıklarını belirtti.
Öngörülen çalışma takvimi doğrultusunda 2015 yılında faaliyetine başlaması beklenen yeni bankanın ismi konusunda detay vermeyen Taskesenlioğlu “Halkımız faizsiz bankacılığın tüm gereklerini yerine getiren uzun zamandır görmek istediği yeni bankasına yakında kavuşacak” dedi.

150 şubede 1000 personel çalışacak

Taşkesenlioğlu, faizsiz bankacılık için ayırılan sermayeyi katılım bankacılığı gereklerine uygun şekilde sağlamayı planladıklarını vurguladı. Yeni kuracakları banka ile tüm Türkiye’yi kucaklayacaklarını ifade eden Taşkesenlioğlu şunları ifade etti: “Katılım bankacılığı alanında yaptığımız atılımla sektörün büyümesine katkıda bulunurken istihdama da katkı sağlayacağız. 150 şubeye ulaşmasını beklediğimiz katılım bankamızda 1000 kişinin üzerinde istihdam yaratacağız. Halkbank olarak katılım bankacılığı sektöründe önemli bir oyuncu olacağız.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)