Ana SayfaPiyasa2016 borsa için geri dönüş yılı olabilir---

2016 borsa için geri dönüş yılı olabilir

5 / 6
2016 borsa için geri dönüş yılı olabilir
20 Aralık 2015 - 08:04 www.borsagundem.com

Faiz artışı ‘sürpriz’ bir hamle olur

Ancak TCMB; analistlerin ve yabancı kurumların beklentilerine rağmen politika faizine minimum düzeyde dokunmaya çalışırken alternatif seçenekleri kullanarak bu toplantıyı atlatmayı da deneyebilir. Zira faiz artışı ekonominin büyümesinin önündeki en büyük engel ve bu nedenle yönelmek gereken en son adım olarak görülüyor. Bu da faiz artışında pek de istekli olmamak için yeterli bir neden olarak öne çıkıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erdi26 Aralık 2015 20:36

    ALGYO yu da unutmayalım.%54 kazandırdı.

  • Broker 21 Aralık 2015 01:08

    Kaçan kuçan yabancı değildir olay, yurtdışı hesaplarında büyük çoğunluğu borsadaki şirket patronları ile yancılarına ait, ince ayar çok güzel hareketler için! Borsa oyun stratejilerine göre Dışardan satar içerden alırlar, içerden satar dışardan alırlar!

  • cenk20 Aralık 2015 22:23

    Bursiii borsaaa kom kime k......

  • Gayrimenkul Değerlemeleri20 Aralık 2015 19:52

    Firmaların sahip olduğu gayrimenkulleri neden bilançolarında mali yıl içindeki belediye değerleri değilde 5 yıl önceki gibi komik rakamlar üzerinden gösterilmektedir. Bu gerçekte yatırımcıyı kandırmak değilmidir. SPK bu konuda neden pasif durmaktadır. Ekonomi den sorumlu sayın Bakan Mehmet ŞİMŞEK'e bu konunun söylenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben buradan kendisine sesleniyorum

  • ede20 Aralık 2015 19:44

    Goldaş soygunu yaşanırken sessiz kalanlar, aldıkları ahların bedelini ödüyorlar. Borsada daha çok geri dönüş yılları yaşanır.

  • halka arz çok iyi yaaa...20 Aralık 2015 16:13

    Halka arzlarda çok büyük hileler dönüyor.Halka arzlarla ilgili sayın bakanımızın acil tedbirler alması gerekiyor. Sahte analizlerle 1 liralık şirket farazi varsayımlarla, rapor hilesi ile, kasten yanlış çarpanlar kullanılarak 5-6 lira eder fiyat çıkartılıyor. tabi hisse satacak şirkete kıyak olsun diye.. ama hak etmeyen fiyatla satılan hisseler borsada düşünce yatırımcı kaybediyor. bu işin tadına varan şirket patronları devamında sahte haberlerle, özel durum açıklamaları ile, tüm hisseleri halka satıyor. Sonra bilanço açıklamıyor. Şirketin tahtası kapanıyor ve batıyor.. Son 4-5 yıldaki 70 halka arz edilen firmadan 20 tanesi batmış. Üstelik halkdan ciddi nakit topladığı halde batmış. Batma sebebi tamamen nitelikli dolandırıcılık mahiyetinde halka açık şirketlerin kötü niyetli olarak içlerinin boşaltılması. Bu suçların cezası çok çok ağır.. Dolandırılan her bir yatırımcı için 3-5 yıl arası hapis. Binlerce kişi dolandırıldığı düşünülürse, binlerce yıl hapis.. sahte fiyatı belirleyen aracı kurum raportörü de, hisse ihraç edip, sonra şirketi batıran kötü niyetli patronlar da.. ARTOG, ÇLKHO, ERICO, EKIZ, MANGO, RANLO, EKİZ, UTPYA,PLASP,ATAÇ,AKPAZ... ve onlarcası.. Bu şirketleri kim ne gerekçe ile halka açtırdı ve neden o sahte fiyatları denetlemedi.. neden içinin boşaltılıp millete B grubu imtiyazssız hisseler satışı bitine kadar tedbir almadı.. HESABINI VEREMEZ. ÇOK CİDDİ TEMİZLİK GEREKLİ. VE BU TEMİZLİK MUTLAKA OLACAK. SUÇLUYU SİNSİCE KORUYAN KURUMLARDAKİ GÖREVİ KÖTÜYE KULLANANLAR DA AĞIR HAPİS CEZALARINA ÇARPITILACAK.Sayın bakanımız MEHMET ŞİMŞEK bu hırsızlık düzenine asla müsade etmez. Etmeyecektir..Saygılarımla.

  • KARTALY32320 Aralık 2015 09:54

    BU ÜLKEDE GERCEK TÜZEL YABANCI YATIRIMCI YOK.KREDİLERE ENTEKRELİ BORÇ YÜKÜNÜN YABANCI FİNANSMAN PARA AKIŞI VE FONLAMALARI VAR GERİSİ BIYIKLI YABANCI DEDİĞİMİZ HİSSE SENEDİNİ HALKA ARZ ETMİŞ PATRONLAR VE YERLİ YATIRIMCI YADA YERLİ YATIRIMCI HAVUZU EKONOMİK KALKINMA POLİTİKALARINA ENDEKSLİ