Ana SayfaPiyasa2016'da para nerede değerlendirilmeli?---

2016'da para nerede değerlendirilmeli?

1 / 6
2016'da para nerede değerlendirilmeli?
07 Ocak 2016 - 11:04 www.borsagundem.com

Bu sene piyasalarda oldukça dalgalı bir seyir yaşanacak. Borsada 20 bin puanlık dalgalanma ihtimal dahilindeyken, döviz kurunda ise yükseliş eğilimi sürecek. Dolar ve euronun eşitlenmeye doğru gittiğini ve mevduat faizinin yatırımcı tercihlerinde yine öne çıktığını göreceğiz.
"Bu yıl piyasalardaki yüksek dalgalanma yatırım araçları arasındaki geçişleri zorunlu kılacak" diyor fon yöneticileri. FED'in faiz artışıyla birlikte gelişmekte olan ülkelerden para çıkışı kendisini daha fazla hissettiriyor. Buna ek olarak Çin ekonomisindeki yavaşlamanın da etkisiyle global bazda talep zayıflığı, Türkiye'nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülkelere yönelik olumsuz etkiyi canlı tutmakta. Mevcut olumsuzlukları dengeleyecek gelişmeler ise Avrupa Birliği'nden bekleniyor. Neticede Avrupa Merkez Bankası'nın parasal gevşemede nasıl bir yol izleyeceği ve İran'a yönelik ambargonun kaldırılması, yurtdışında olduğu kadar Türkiye'de de yakından izlenecek. Yurt içerisinde ise gündem daha ziyade siyaset ağırlıklı olacak. Yeni hükümetin başta doğu ve güneydoğudaki olayların çözümüne yönelik uygulamaları ile programına dahil ettiği Anayasa değişikliğine ilişkin gelişmeler, piyasaları doğrudan etkileme potansiyeli taşıyor. Ekonomi cephesindeyse Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın görev süresi nisan ayında bitiyor. Piyasa aktörleri Merkez Bankası'nda görev değişimi olup olmayacağını gözlüyor. Küresel para piyasalarında yaşanan dalgalanmalar ve gelişmeler birlikte değerlendirildiğinde; bin dolar/ onsun aşağısında altın, 2,70 TL'nin altında dolar ve 70 bin seviyesinin altında hisse senedi, yatırım için makul seviyeler olarak öne çıkıyor. Satış durumundaysa dolar kurunda 3,30 TL'nin üstü, BIST 100 Endeksi'nde 84 binin üzeri, altında da 1400 dolar/ons üzeri seviyeler takip edilebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aydın12307 Ocak 2016 15:40

    borsada düşüşün nereye kadar olabileceğini kestirmek çok zor ama 58-60 binlerden alım yapmak lazım.

  • mülk en mantıklısı07 Ocak 2016 13:05

    emlak,arazi,arsa en doğru yatırım artık,borsala rdünyada bitmekte,döviz yapacağını yaptı nerdeyse,altın kazandırmaz,banka faizi de iyi durumda olabilir bir miktar.