Ana SayfaPiyasa2016'da para nerede değerlendirilmeli?---

2016'da para nerede değerlendirilmeli?

3 / 6
2016'da para nerede değerlendirilmeli?
07 Ocak 2016 - 11:04 www.borsagundem.com

"MEVDUAT TERCİHLERDE ÖNE ÇIKMAYI SÜRDÜRECEK"
A. Erdal Aral/İş Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü


"2016 yılı güçlenen doların etkisiyle emtia fiyatlarında zayıflamanın devamını görebileceğimiz bir yıl olacak" diyor İş Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü Erdal Aral. Aynı zamanda bankaların yüksek TL mevduat/kredi oranlan ve TL fonlamadaki sıkışık seyri nedeniyle, mevduatın yatırımcıların tercihlerinde üst sırada yer almaya devam edeceğini düşünüyor. Hisse senedi ve bono piyasalarının ise halen fiyatlanan yurtiçi ve yurtdışı risklerin gerçekleşmemesi durumunda öne çıkacağım ifade ederken kendi beklentisi risklerin yıl içinde azalacağı yönünde. "FED'in ilk faiz artışı önemli ölçüde fiyatlandığı için altın fiyatlarında yılın ilk aylarında önemli bir hareket olmayabilir. Ancak geri kalan aylarda enflasyon ve dolardaki yön değerli metalleri etkileyecek" diyen Aral, güçlenmeye devam eden doların etkisiyle altında değer kaybının devam edeceği ve bin dolar/ons civarında taban oluşumu görüleceği öngörüsünde bulunuyor.
Aral, 2015 sonu itibariyle 13 yılın en düşük seviyesine gerileyen doğalgazın yılın ilk yarısında önemli bir toparlanma yaşayacağını hatırlatıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aydın12307 Ocak 2016 15:40

    borsada düşüşün nereye kadar olabileceğini kestirmek çok zor ama 58-60 binlerden alım yapmak lazım.

  • mülk en mantıklısı07 Ocak 2016 13:05

    emlak,arazi,arsa en doğru yatırım artık,borsala rdünyada bitmekte,döviz yapacağını yaptı nerdeyse,altın kazandırmaz,banka faizi de iyi durumda olabilir bir miktar.