Ana SayfaPiyasaUzmanlardan yatırımcılara "seçici olun" uyarısı---

Uzmanlardan yatırımcılara "seçici olun" uyarısı

2 / 4
Uzmanlardan yatırımcılara seçici olun uyarısı
26 Aralık 2016 - 10:02 www.borsagundem.com

DEĞERLEME UYGUN MU?

HSBC Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü Tolga Koyuncu da, BİST'in dolar bazında düşük seyrinin uzun vadeli düşünen yatırımcılar tarafından fırsat olarak değerlendirebileceği önerisinde bulunuyor. Koyuncu, önerisini, "Makro ekonomik gelişmelere bağlı olarak faizlerde ve farklı varlık sınıflarında oluşacak fiyatlamalar risk getiri dengesi kuracak. Global anlamda güçlü dolar ve faizlerde yükseliş beklenen ortamda likit enstrümanlarda kalınmalı" diyerek devam ettiriyor. 

KURDA BELİRLEYİCİ FED

Dolar/TL kuru, 2016'nın başından bu yana yaklaşık yüzde 20 değer kaybetti. 2017'de bu kaybın sürüp sürmeyeceği konusu da gündemdeki yerini koruyor. Genel kanı, FED'den 2017'de gelmesi muhtemel iki ya da üç faiz artırımının küresel ölçekte fiyatlanmış olmasının TL açısından yapıcı olduğu yönünde. Uzmanlar, dalgalanmalar görülse de, 2017 genelinde kurda yatay seyir bekliyor. Ancak FED'in daha seri faiz artırıma gideceği beklentisi güçlenirse ABD tahvil faizlerinde yükseliş görülebileceği, buna yurtiçindeki siyasi risk algısı da eklendiğinde kurda dalgalanmalar yaşanabileceği uyarısında da bulunuluyor.

"2017'de dolar kurunun yeni zirveler yapmaması borsa için olumlu algılanabilir" diye konuşan Ata Portföy Genel Müdürü Mehmet Gerz, borsada şirket ve bankaların göreceli ucuz olması dışında net strateji telaffuz etmenin doğru olmadığını ifade ediyor. Gerz, korumalı ve kurala dayalı hareket eden fonları, 2017'ye girerken iyi bir seçenek olarak ön plana çıkartıyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)