Ana SayfaPiyasaUzmanlardan yatırımcılara "seçici olun" uyarısı---

Uzmanlardan yatırımcılara "seçici olun" uyarısı

3 / 4
Uzmanlardan yatırımcılara seçici olun uyarısı
26 Aralık 2016 - 10:02 www.borsagundem.com

HİSSE ÖNERİLERİ

Portföylerde hissenin taşıdığı ağırlık yüksek olduğundan hisse seçimi de kritik eşik olarak karşımıza çıkıyor. Yatırım Finansman'ın model portföyünde Garanti ve Yapı Kredi Bankası, BİM, Çimsa, Erdemir, Sabancı Holding, Tofaş ve Türk Traktör yer alıyor. İş Yatırım'ın 'En Çok Önerilen Hisseler' listesinde ise Akbank, Alkim Kimya, Çimsa, Emlak Konut GYO, Enka İnşaat, Garanti Bankası, İndeks Bilgisayar, Klimasan Klima, Soda Sanayi, TAV Havalimanları, Tofaş Oto ve Tüpraş bulunuyor. Bu noktada İş Yatırım, reel sektör şirketlerinin döviz açık pozisyonlarının 2009'daki 70,2 milyar dolardan 213 milyar dolara yükseldiğine dikkat çekiyor. Kurum, "Bu borcun büyük kısmı bankacılık sektörü tarafından finanse edildiğinden, artan kur riski bankaların kredi kalitesini düşürüyor" vurgusunu da yapıyor.

"GERİ ÇEKİLMELERDE HİSSE PORTFÖYLERİ OLUŞTURUN' 

Garanti Yatırım Genel Müdürü Zeki Şen

8O.OOO-85.OOO BANDI: 2017 ilk çeyrekte, İtalya referandumu ve FED faiz artırımı risklerinin atlatılmış ve fiyatlara yansımış olacağını tahmin ediyoruz. Benzer ülkelere göre ucuzlamış olan BİST-100, alımlarla 80.OOO-85.OOO bandında hareket edebilir. BİST-100'de 12 ay ileriye dönük F/K değerlemesi bazında gelişmekte olan piyasalara göre oluşan yüzde 35'lik 'ıskonto, cazip görünüm öne çıkarıyor. Ancak volatilite ve jeopolitik riskler, bu ıskontonun daralması noktasında çok destekleyici değil.

YÜZDE 14 KÂR ARTIŞI: Tüm TL cinsi varlıkların seviyesini ucuz buluyor, 2017'de en yüksek prim potansiyelini hisse piyasasında görü¬yoruz. Kasım ve aralık aylarında fiyatlanan risklerin ardından tansiyonda kademeli düşüş, hisse piyasalarını 2017’nin ilk aylarında destekleyebilir. Geri çekilmelerde hisse portföyleri oluşturulabilir. BİST şirketleri için 2017'de yüzde 14, araştırma kapsamımızdaki bankalar için yüzde 4, banka dışı şirketler için yüzde 25 kâr artışı öngörüyoruz.

SEÇİCİ OLUNMALI: 2017'de istikrarlı nakit akışı, yüksek ihracatı ve yabancı para bazlı geliri olan, düşük döviz bazlı borçluluk ile düşük açık pozisyonu bulunan ve güçlü katalistlere sahip şirketlerin ayrışmasını bekliyoruz. Seçici olmayı öneriyoruz. Bu paralelde model portföyümüzde Akbank, Enka inşaat, iş Bankası (C), Koç Holding, Kordsa, Tofaş Oto, Trakya Cam, Tüpraş, Vakıfbank, indeks Bilgisayar ve Lokman Hekim bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)