Ana SayfaPiyasaGayrimenkul için 26 fon daha geliyor---

Gayrimenkul için 26 fon daha geliyor

4 / 5
Gayrimenkul için 26 fon daha geliyor
25 Aralık 2017 - 12:18 www.borsagundem.com

YÜZDE 10 STOPAJ

Talep toplama sonrası ilk fiyat açıklama döneminin yaklaştığı bugünlerde, 31 Aralık gününü takip eden ilk işgünü ve 30 Haziran gününü takip eden ilk işgünü fon fiyatı açıklanacak.

Fonu alan bireysel yatırımcıların yüzde 10 stopaja tabi olduğunu dile getiren Tevfik Eraslan, şunları söylüyor: ‘Yatırımlarımız arasında Ankara Kızılay Banka Hizmet Binası, Antalya Banka Hizmet Binası ve Nida Kule Ataşehir Batı Binası yer alıyor. Banka hizmet binaları halihazırda kirada iken Nida Kule Ataşehir Batı Binası kiralama aşamasında.

Ofis binası teması ile portföyünü yönettiğimiz mevcut fonumuza ilgi sürüyor. Bu nedenle bu fonumuza talep toplamaya devam edeceğiz. Diğer taraftan farklı temaları olan fonlar üzerinde çalışıyoruz. 2018 yılının ilk çeyreğinde çok yenilikçi ve gayrimenkul finansmanında alternatif yaratacak ürünler için SPK’ya başvuracağız.”

“YENİ FON KURACAĞIZ”

Ünlü Portföy Genel Müdürü Murat Gülkan da, çıkardıkları gayrimenkul yatırım fonları ile yerli ve yabancı yatırımcıların birikimlerine değer katacak projelere yatırım yapmaya özen gösterdiklerini ifade ediyor. Gülkan, bugüne kadar yaptıkları yatırımların büyüklüğünün yaklaşık 120 milyon TL olduğunu söylüyor. Kurucusu oldukları iki gayrimenkul yatırım fonu bulunduğunu kaydeden Gülkan, “Fonlarımızdan ilki, Tahincioğlu’nun Emlak Konut GYO’nun güvencesiyle hayata geçirdiği Nidapark Küçükyalı projesi. İkinci fonumuz ise Maslak 42 projesi. Burada da yatırımcılarımıza ofis alanlarına yatırım imkanı sağlıyoruz” diyor.

Murat Gülkan, yakında yeni bir fon daha kuracakları bilgisini de veriyor. Gülkan, “Yeni fonumuzda ticari gayrimenkule ağırlık vereceğiz. Yeni yatırım yaparken ince eleyip sık dokuyoruz. Birtakım finansal kriterlerimiz var. Hedeflediğimiz getiriyi elde edebilmek için bu kriterlerimize uygun projelere yatırım yapmayı tercih ediyoruz” diye konuşuyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)