Ana SayfaKulis3 gün içinde parasını kaybedene iade---

3 gün içinde parasını kaybedene iade

5 / 10
3 gün içinde parasını kaybedene iade
12 Temmuz 2013 - 13:28 www.borsagundem.com

CEBİNE PARA KOYAMAYAN YATIRIMCI BORSADA KALMAZ
-Borsa İstanbul’daki hisse senedi stoku sermaye piyasalarının gelişimi için yeterli mi?
Tuna Yılmaz:
Tabii ki değil. Olamaz da zaten. 77 milyon nüfusa ve 700 küsur milyar dolarlık gayri safi milli hasılaya sahip bir ülkede, 400 küsur şirketin (aslına bakarsanız 10 şirketin) hissesiyle dönen bir piyasada 1 milyonun altında yatırımcı sayısıyla hangi derinlikten, hangi mutluluktan bahsedebilirsiniz ki… Bu konuda temel bazı adımların atılması gerekiyordu. SPK bu adımları yeni yeni atıyor. Biz yatırımcının bilinçlendirilmesini, mevzuattaki gerekli düzenlemeleri yeni yeni oturtmaya çalışıyoruz. Ama bu piyasa kaç yıldır var? 20 yıldır var. Geç oldu ama güç olmasın. Bu Türkiye ekonomisinin hak ettiği durum değil. Bakın sadece hisse senedi kökenli aracı kurumların zararları giderek artıyor. Amerikan borsasındaki 2 şirketin toplamı bile bizim borsamızdan daha büyük.
-Halka arzları genişletmek, büyük firmaların borsaya gelişini teşvik etmek için önerileriniz nedir?
Tuna Yılmaz:
Mevzuatta gerekli değişiklikler yapılmaya başladı. Yatırımcının önüne gelen halka arzı çok net görebilmesi gerekiyor. Bugüne kadar uygulanan format nedeniyle rakamlar çok kafa karıştırıcı olabiliyordu. Yatırımcı neyin ne olduğunu anlamadan, sadece aracı kurumun önerisiyle karar veriyordu. Daha önce bunun çok kötü tecrübelerini yaşadık. ‘’Sanırım geçen yıl yapılan halka arzlardan sadece 2 tanesi halka araz fiyatının üzerinde yılı kapatabildi. İnsanların ceplerine para girmediği sürece bu piyasa güdük kalacaktır. Mevzuat değişti ve daha güzel hale geldi ama şimdi de konjonktür çok fazla müsait olmayacak gibi görünüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • UMT 14 Temmuz 2013 22:46

    VER 100 BIN DOLAR BAK BEN BI GECEDE BATIRAYIM SENDE REKLAMINI DAHA IYI YAPARSSIN SEN 3 GUN VERMMISIN SE4N BANA 1 MİLYAR DOLAR VER BEN 3 SANİYEDE TEK MAÇA BASAR YATARIM İSPANYA HAİTİ MAÇINA ONADA GÜVENCE VERINMİ KONUŞ LA Bİ KONUŞ LA

  • SEMİH14 Temmuz 2013 01:39

    TUNA GENEL MUDUR MU OLMUSS..PUHAAA VALLA SESLİ GÜLDÜM..

  • briffa13 Temmuz 2013 14:57

    Son kekler aranıyor...

  • :)12 Temmuz 2013 18:43

    ASLINDA KURULUŞ AMACIDA KAR YAPMAK DEĞİL. tek amacı kuxuk yatırımcının para kazanması :)) onu haberde belritmeyi unutmuşlar sanırım....

  • amr diab12 Temmuz 2013 17:42

    gel vatandaş gel sende gel... batan borsanın malları bunlar.. Ayşe teyze hasan amca paranı yastık altında tutma ver bize 3-5 e katlayalım.. Şaka bi yana borsada ki yatırımcı sayısı anlaşılan iyice azaldı..