Ana SayfaHisse Öneri Listesi3 hisse için öneriler ---

3 hisse için öneriler

2 / 3
3 hisse için öneriler
22 Ocak 2013 - 09:08 www.borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım, Anadolu Cam önerisini Tut olarak başlattı. Yapı Kredi Yatırım, konu ile ilgili raporunda, şirket için fiyat hedefinin 3,40 TL olduğu belirtildi. Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"ANADOLU CAM
TUT (Öneri Başlangıcı)
Rekabet zamanı
* Anadolu Cam için önerimizi Tut olarak başlatıyoruz. Anadolu Cam için önerimizi Tut olarak başlatırken, hedef fiyatımızı ise 3.40TL olarak belirliyoruz. %2’lik temettü verimi de dikkate alındığında hedef fiyatımız şirket hisseleri için %12 yukarı potansiyele işaret ediyor. Yurtiçi cam ambalaj pazarının uzun vadeli büyüme potansiyelini beğeniyor olmakla birlikte, Ciner Grubu’nun sektöre girmesiyle birlikte Anadolu Cam’ın marjlarının baskı altında kalmasını bekliyoruz. Anadolu Cam benzer şirketlere oranla %3 iskontolu olarak 5.7x 2013 FD/VAFÖK çarpanında işlem görüyor. Tarihsel olarak ortalama %8 iskontoda işlem görüyordu.
* Fiyat savaşı yaklaşıyor. 2012 yılında yaklaşık %35’lik doğalgaz fiyat artışından ciddi zarar gören şirket, şimdi de 2013’ün üçüncü çeyreğinde devreye girmesi beklenen cam ambalaj sektörünün yeni oyuncusu Park Cam’dan gelecek olası fiyat rekabeti ile karşı karşıya kalabilir. Park Cam ilk etapta 150bin ton, 2015 yılına kadar ise toplam 600bin ton cam ambalaj kapasitesii devreye alacak. Anadolu Cam ve Park Cam’ın kapasite projeksiyonlarını dikkate alındığında, yurtiçi cam ambalaj sektörü için son 5 yıllık büyüme ortalaması olan %5 ve daha agresif bir varsayım olarak %10’luk büyüme varsayımlarımızın her ikisi de yurtiçi pazarda önemli oranda bir arz fazlasının ortaya çıkacağına işaret ediyor. Anadolu Cam’ın düşük maliyet avantajına sahip rakibi Park Cam tarafından ciddi bir rekabet ile karşı karşıya bırakılacağını öngörüyoruz.
* Topkapı arazisi önemli nakit girişi yaratabilir. Topkapı’da yer alan fabrikanın Eskişehir’e taşınmasıyla birlikte, Anadolu Cam’ın 85 bin m2’lik fabrika arazisini satabileceğini düşünüyoruz. Şirket yönetimi arazinin değerlendirileceğini söylemekle birlikte, henüz alınmış bir karar bulunmuyor. Bölgedeki arazi fiyatlarını dikkate alarak Anadolu Cam’ın Topkapı arazisinin 120mnTL-150mnTL aralığında bir fiyata satılabileceğini düşünüyoruz. Bu aralık şirketin piyasa değerinin yaklaşık olarak %12’sine denk geliyor.
* Riskler... Ciner Grubu’nun devreye girecek olan tesisi yurtiçi fiyatlarda daralmaya neden olması durumunda (biz önümüzdeki 3 yıl enflasyonun altında sınırlı artış bekliyoruz), tahminlerimizi aşağı yönde revize edebiliriz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)