Ana SayfaHisse Öneri Listesi3 kriterde Hürriyet hisseleri---

3 kriterde Hürriyet hisseleri

1 / 5
3 kriterde Hürriyet hisseleri
29 Mayıs 2013 - 11:24 www.borsagundem.com

İş Yatırım, Hürriyet için 1.23 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesi verdi.
İş Yatırım konu ile ilgili raporunda, Hürriyet için 1.23 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesi verdiklerini belirtti.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"Artık rakamlar konuşacak
Son dönemde Borsa İstanbul’un çok altında performans gösterdi. Hürriyet Gazetecilik hisseleri son 1 yılda %2 geriledi ve Borsa İstanbul’un % 40 altında performans gösterdi. 2013 basından itibaren bakıldığında da hisse performansı iç açıcı değil. Hürriyet sene basından beri Borsa İstanbul’un %15 altında kaldı. Doğan Grubu tarafından vergi borcunun tamamen ödenmesinden sonra reklam pazarında bu yıl büyümenin tekrar başlamasının hisse performansına olumlu yansıyacağını düşünüyoruz.
Grup bünyesindeki vergi cezasının tamamen ödenmesi grup hisselerine yönelik algıyı olumluya çevirmeli. Doğan Yayın Holding Eylül ayında 480 milyon TL’lik vergi cezası borcunu vadesinden önce tek seferde ödedi. Bu borç grup hisselerini uzun zamandır baskılıyordu.
Reklam pazarında hızlı büyümenin yeniden yakalanmasını bekliyoruz.
Son birkaç yılda büyümesi yavaşlayan reklam pazarı ve hızlı artış gösteren gazete kâğıdı fiyatları Hürriyet’in operasyonlarını olumsuz etkiledi. Pazarın 2013’te artan ekonomik aktiviteye paralel olarak yeniden hızlı büyümeye başlaması ve gazete kâğıdı fiyatlarının düşüş trendinde olmasının Hürriyet’in operasyonlarını olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz.
Şirket geçen yıl iki tane arazisini sattı. Bunlardan bir tanesi olan genel müdürlük binası ve üzerinde bulunduğu araziden olan alacakları 2013 ve 2014 yılında tahsil edilecek. Bunun şirketin nakit pozisyonuna 2 yılda 140 milyon TL’lik katkısı olacak. Bununla birlikte operasyonel nakit akısının da olumlu etkisi şirketin 2012 sonundaki 3,6’lık Net Borç/FAVÖK oranını 2013 sonunda 2,5 seviyesine 2014 sonunda ise 1,3 seviyesine düşürecek.
Yurtdışı benzerlerine primli işlem görmeyi hakkettiğini düşünüyoruz. Hissenin cari piyasa değeri ile yurtdışı benzerleriyle aynı seviyelerden işlem görmesine rağmen yüksek büyüme potansiyeli nedeniyle primli işlem görmeyi hakkettiğini düşünüyoruz. Hisse cari piyasa değeri ile 2013T 7,9 FD/ FAVÖK ve 2014T 7,4 FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görüyor. Benzerlerinin aynı dönemler için ortalaması sırasıyla 7,9x ve 7,4x.
Hürriyet Gazetecilik için hedef fiyatımız 1,23 TL. Hisse, hedef fiyatımıza göre %34’lük bir getiri potansiyeli taşıyor. Bu nedenle hisse için önerimizi AL olarak belirliyoruz.
Riskler… Ekonomide yaşanacak olası bozulmalar reklam sektörüne de olumsuz yansıyacağı için değerlememize yönelik riskler arasında en öne çıkanı. Diğer yandan TL’nin dolar ve Avro karsısında değer kaybetmesi şirketin finansallarına olumsuz yansıyacağından değerlememizi olumsuz etkileyebilecek diğer bir unsur.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)