Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda kritik eşik 3.75 TL---

Dolarda kritik eşik 3.75 TL

1 / 4
Dolarda kritik eşik 3.75 TL
23 Ekim 2017 - 14:40 www.borsagundem.com

Özellikle yurtdışı piyasalarda tansiyonun yükseldiği şu günlerde gözler yine döviz piyasasına çevrildi. Geçen hafta doların 3.70 TL’yi de aşması yeni bir beklenti yarattı. Ve kısa bir aradan sonra yatırımcı cephesinde yine “Acaba kurlardaki çıkış sürecek mi?”, “Euro mu alsak, dolar mı?” soruları sorulmaya başlandı. Öncelikle şunu belirtelim, uzmanlara göre yurtiçi ve yurtdışında birçok belirsizlik bulunmasına rağmen bu dönem dövize yatırım çok da cazip değil. En azından yılbaşına kadar geçecek yaklaşık 2.5 aylık süreçte kurlarda önemli bir hareket yaşanması beklenmiyor.

Ancak başta da belirttiğimiz gibi Türkiye’nin önemini koruyan jeopolitik riski, global piyasalar¬ da ise Kore, ABD ve Avrupa başta olmak üzere bu ülkeler ekseninde yoğunlaşan ekonomik ve jeopolitik tedirginlikler halen sürüyor. Bu nedenle uzmanlar “Portföylere koruma amaçlı döviz alın” yorumu yapıyor. 

Çünkü sayılan bu başlıklar altında yaşanacak beklenmedik gelişmelerin Türkiye’nin dahil olduğu gelişen piyasalardan kaçışı hızlandırıp bu ülke para birimlerinde sert değer kayıplarına neden olma ihtimali var. Özellikle ABD Merkez Bankası Fed’in neredeyse kesin gözüyle bakılan aralık ayındaki 0.25’lik faiz artışından sonra artırımlara devam sinyali vermesinin, Türkiye gibi cari açığı bulunan ülkeleri etkileyeceği görüşü hakim. Tabii bir de Türkiye’nin yakın coğrafyasında bulunan Suriye, Irak gibi ülkelerdeki gelişmeler riski artırıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)