Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda kritik eşik 3.75 TL---

Dolarda kritik eşik 3.75 TL

2 / 4
Dolarda kritik eşik 3.75 TL
23 Ekim 2017 - 14:40 www.borsagundem.com

"YÜZDE 20-25 AŞILMAMALI"

Ancak buna rağmen uzmanlar döviz kurlarında önemli bir sıçrama ihtimalinin şimdilik düşük olduğu görüşünde. Olası çıkışlarda ise dolar/TL'de 3.75 seviyesinin, euro/TL’de ise 4.45 TL seviyesinin kritik önemi olduğu vurgulanıyor.

Şimdilik riskler düşük görünmesine karşın kontrol edilemeyen öngörülemeyen çok sayıda risk olduğuna dikkat çeken Ata Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş, yakın vade için parasına yön arayanlara şu öneride bulunuyor: 

“Biz bu dönem için agresif bir döviz yatırımı önermiyoruz. Kurlarda bu seviyelerin korunacağını düşünüyoruz. TL’nin değer kazanabilmesi ise ancak seçimden sonra olabilir. Bu ortamda hisse senedi tarafında mali yapısı güçlü, bilançosu dövize endeksli, örneğin Erdemir, Tüpraş gibi firmaları öneriyoruz. Ben normal bir portföyde her zaman yüzde 20 hisse senedi olması gerektiğini düşünüyorum. Dövizi koruma amaçlı olarak yüzde 25-30, mevduat ve eurobond tarafı da yüzde 50 diyebiliriz. Kalan yüzde 20-25’i ise hisse senedine yönlendirebiliriz. Portföylerde dövizi bir yatırım aracı olarak değil, korunma amaçlı olarak görüyorum. Çünkü şu anda hiçbir şey euro ve doların yukarı çıkmasını desteklemiyor” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)