Ana SayfaHisse Öneri Listesi4 cam hissesinde hedef fiyat ve tavsiye---

4 cam hissesinde hedef fiyat ve tavsiye

1 / 4
4 cam hissesinde hedef fiyat ve tavsiye
04 Şubat 2015 - 10:52 www.borsagundem.com

Ak Yatırım, Şişe Cam hedef fiyatını 3,90TL'den 4,19TL'ye yükseltti. Ak Yatırım konu ile ilgili

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"İştiraklerin yeni değerlemeleri ile hedef fiyatımızı yukarı yönde revize ediyoruzŞişe Cam için 12 aylık hedef fiyatımızı 3,90 TL'den 4,19 TL'ye yükseltiyor ve %9 yükseliş potansiyeli ile "Endekse Paralel" performans beklentimizi koruyoruz. Hedef değerimizdeki artış, şirketin iştiraklerine ilişkin yeni değerlemelerimizden kaynaklanmaktadır. Değerleme değişikliklerimiz  i) 2015 yılında doğalgaz fiyatlarında değişiklik yapılmayacağına ilişkin yeni beklentimizin, ii) soda külü (hammadde) fiyatlarının artacağına yönelik beklentimizin modellere yansıtılmasının, iii) Anadolu Cam'ın Rusya operasyonuna ilişkin projeksiyonlarımızın aşağı çekilmesine bağlıdır.   

Türk Akım Projesi ile ilgili gelişmeleri göz önünde bulundurarak, 2015 yılında Botaş'ın doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapmayacağını tahmin ediyoruz. Medyaya yansıyan haberlere göre, Türkiye ile Rusya arasındaki görüşmeler neticesinde Türk Akımı Projesi'nin yapımı için anlaşmanın 2Ç15'te imzalanması söz konusu. Bu doğrultuda, Rusya'nın Türkiye'ye yaptığı doğalgaz satışlarından önerdiği %6'lık indirimin daha da artırılmasının olası olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle, 2015 yılında doğalgaz fiyatlarındaki artış beklentimizi aşağı çekiyoruz (önceki tahminimiz doğalgaz fiyatlarında Temmuz 2015'den itibaren %10 zam olacağı yönündeydi). Doğalgaz giderleri Şişe Cam'ın üretim maliyetleri içerisinde %30-35'lik paya sahiptir.   

Diğer yandan soda külü fiyatlarındaki yükseliş beklentimizi de modelimize ekliyoruz. Global arz-talep dengesindeki iyileşmenin sonucunda, piyasada soda külü fiyatlarında artış olacağı beklenmektedir. Biz 2015'te soda külü fiyatlarında yabancı para bazında ortalama %3 artış öngörüyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)