Ana SayfaHisse Öneri Listesi4 hisse için öneirler ---

4 hisse için öneirler

1 / 4
4 hisse için öneirler
26 Mart 2013 - 08:37 www.borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım, Akçansa için hedef fiyatını 9.68'den 10.25'e yükseltti.
Yapı Kredi Yatırım, konu ile ilgili raporunda, 'Tut' olan tavsiyenin korunduğu belirtildi.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"Olumlu görünüm fiyata yansıdı
Tut tavsiyemizi koruyoruz. Akçansa için hedef fiyatımızı 9.68'den 10.25'e yükseltirken, Tut tavsiyemizi koruyoruz. Şirketin yurtiçinde kentsel dönüşüm, ihracatta ise güçlü uluslararası ağı ile desteklenen uzun vadeli olumlu görüşümüzü muhafaza etmemize rağmen, şirkete ilişkin olumlu beklentilerin büyük oranda hisse fiyatına yansıdığına inanıyoruz. Akçansa'nın 8.7x 2013 FD/VAFÖK çarpanı %13, FD/Klinker çarpanı ise %10 prime işaret ediyor.
Kentsel dönüşümden olumlu etkilenecek. Gelirinin büyük kısmını talebin büyük oranda konut ve ticari gayrimenkul projelerinden geldiği Marmara Bölgesi'nden yaratan Akçansa'nın düşük faiz ortamı ve kentsel dönüşüm projesinin çimento talebinde yaratacağı olumlu etkiden fayda sağlayacağını düşünüyoruz.
Geniş bir ihracat ağına sahip. Ana hissedarlarında Heidelberg Cement'in global dağıtım kanalının etkisiyle Akçansa güçlü ihracat performansı sergilemeye devam ediyor. 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nın etkisiyle 2012'de Türk çimento üreticilerinin ana ihracat pazarı konumuna gelen Rusya'nın 2013'te de Akçansa'nın satışlarına katkı sağlamasını bekliyoruz. Uluslararası pazarlardaki etkinliğinin özellikle zayıf iç piyasa koşullarında Akçansa'yı koruyacağını düşünüyoruz.
Kapasite sıkıntısı olan Karadeniz Bölgesi'ndeki kapasitesini ikiye katlamayı planlıyor. Akçansa yönetimi Ladik fabrikasının klinker kapasitesini 0.6mn tondan 1.2mn tona yükseltmeyi planlıyor. Yeni kapasitenin Akçansa'ya Karadeniz Bölgesi'nde yoğun şekilde devam eden hidroelektrik santral yatırımlarına ve Rusya pazarına daha yoğun şekilde erişim sağlayacağına inanıyoruz. Karadeniz Bölgesi'nin 2011 çimento kapasite kullanım oranı %96 düzeyindeydi."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)