Ana SayfaHisse Öneri Listesi4 hisse için öneirler ---

4 hisse için öneirler

2 / 4
4 hisse için öneirler
26 Mart 2013 - 08:37 www.borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım, Adana Çimento için 'AL' tavsiyesini yineledi. Yapı Kredi Yatırım, konu ile ilgili raporunda, hedef fiyatının 4.68 TL olarak korunduğu belirtildi.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"Yüksek temettü, çekici değerleme
Adana Çimento için AL tavsiyemizi yineliyoruz. Adana Çimento için hedef fiyatımızı 4.68TL'de tutuyoruz. Hedef fiyatımız %7.3'lük temettü verimi hariç %16 getiriye işaret ediyor. Akdeniz Bölgesi'ndeki fazla kapasite ve Suriye'deki iç savaşın ihracatta yarattığı baskı şirket açısından negatif algı yaratıyor olsa da, şirketin 2013 FD/VAFÖK ve FD/Klinker çarpanları bazında sırasıyla %10 ve %18'lik iskontolarını dikkate alarak, Adana Çimento'nun daha yüksek bir değerleme hakettiğine inanıyoruz. 2011 başından bu yana İMKB100 endeksinin %30 altında getiri sağlayan Adana Çimento'nun aşırı satıldığını düşünüyoruz.
Temettüye odaklan Oyak'ın iştiraki olan Adana Çimento geleneksel İMKB'nin en yüksek temettü dağıtan şirketleri arasında yer alıyor. Şirket 2012 yılı karında hisse başına 0.30TL temettü dağıtacağını açıkladı. Söz konusu miktar %7.3 temettü verimine işaret ediyor. Temettü dağıtım tarihi henüz belli olmamakla birlikte, %6.3 düzeyindeki bono faizleri ile karşılaştırıldığında Adana Çimento'nun temettü rakamını beğeniyoruz.
Çimsa hisse satışları devam edecek. Adana Çimento 2012 yılında 6.0mn adet (%4.42) Çimsa hissesi sattı. Şirket yönetimi geri kalan %5.1 Çimsa hissesini de satmayı planlıyor. Hesaplamalarımıza göre, Adana Çimento her %1'lik Çimsa hisse satışından 10mnTL kar kaydedebilir.
2013 için muhafazakar tahminlerimiz var. İhracat piyasalarındaki zayıflığın etkisiyle Akdeniz Bölgesi'nin çimento kapasite kullanım oranı 2012'nin ilk dokuz ayında %65 civarındaydı. Kipaş'ın 3Ç13'de devreye girecek 1.3mn tonluk yeni klinker kapasitesinin piyasa üzerinde ek baskı yaratabileceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte, beton ihtiyacı Oyak Grubu tarafından karşılanacak olan Çukurova Havalimanı ve 2013 Akdeniz Oyunları için yürütülen büyük spor tesisi yatırımlarının çimento talebini desteklemesini bekliyoruz. 2013 yılı için Adana Çimento'nun yurtiçinde ve ihracatta %3 ton bazında büyüme kaydederken, yurtiçinde fiyatlarını %3 civarında artırmasını, ihracatta ise yatay tutmasını bekliyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)