Ana SayfaHisse Öneri Listesi4 hisse için öneriler---

4 hisse için öneriler

2 / 10
4 hisse için öneriler
20 Haziran 2011 - 10:18 www.borsagundem.com

BRİSA’NIN YATIRIM ÇAĞRISINA CEVABI MERAKLA BEKLENİYOR !!!
BRİSA BRIDGESTONE SABANCI LASTİK SAN. VE TİC. A.Ş.
2011 yılı ilk çeyrek bilançosunda 281 milyon TL ciro ve 16 milyon TL net kar elde eden şirket,yıla güçlü bir başlangıç yaptı.Geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla iç pazar satışlarını %50 artıran Brisa;yurt içi pazarda büyüme ile birlikte ihracat performansını da ileri taşıyarak ihracatını %35 artırdı. Lassa ve Bridgestone markalarıyla iç pazardaki istikrarlı performansının yanı sıra dış pazarlarda da giderek daha önemli yere gelen şirketin bünyesindeki iyileştirme, bakım ve kapasite arttırma amaçlarına yönelik 285 milyon TL bütçeli beş yıllık (2010 – 2014) bir yatırım planı ile güçlü büyüme oranlarını sürdüreceğini ön görüyoruz.
09.06.2011 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün Brisa İzmit Fabrikası ziyaretinde Brisa’ya yapmış olduğu yeni yatırım çağrısı dikkatleri çekti.Önümüzdeki 11-12 yıllık süreçte 4 milyon araç üretmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Ergün’’4 milyon araç üretimine paralel, 20 milyon lastik daha üretmek icap etmiş olacak. Bu yeni fabrikalar demek. Artık Brisa yetmeyecek. Japon ortaklarınızla birlikte Türkiye'nin 2023 hedeflerine uygun yeni lastik fabrikası kurmaya hazırlıklı olun.’’sözleriyle Brisa’ya yeni yatırım çağrısında bulundu.
Şirketin bu çağrıya yanıtı ve önümüzdeki dönemlerde hem otomotiv hem lastik sektörünün nasıl ivmeleneceği takibimizde olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)