Ana SayfaHisse Öneri Listesi4 sektör 4 hisse---

4 sektör 4 hisse

14 / 21
4 sektör 4 hisse
05 Temmuz 2011 - 10:04 www.borsagundem.com

ADVANSA SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş.
Advansa Sasa, Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük polyester elyaf ve filament üreticisi olmasının yanında, polyester bazlı polimerler, ara ürünler ve özellikli ürünler konusunda sektöründeki lider üreticilerden. Güçlü teknik mirasını, önemli üretim kapasitesiyle birleştiren Advansa, tasarımdan üretim ve dağıtım aşamalarına kadar tüm tedarik zincirini başarıyla optimize etmekte.
Polyester sektöründeki faaliyetlerine 1966 yılında başlayan SASA, kurulduğu tarihten itibaren aralıksız devam eden yatırımlarıyla hızlı bir büyüme sürecine girmiş, varlığını sürdürdüğü 40 yılı aşkın süredir polyester sektöründeki öncü kurumlardan biri olmuş. Sektöründeki konumunu daha da güçlendirmek amacıyla 2000 yılında dünya kimya devi Dupont ile joint-venture tarzı ortaklık kurmuştur (DupontSA). 2004 yılında Sabancı Holding'in Dupont hisselerini satın almasıyla DupontSA ismi ADVANSA olarak değiştirilmiş. Grubun Türkiye organizasyonu da 2005 yılında ADVANSA SASA Polyester Sanayi A.Ş. ismini almış.
ADVANSA, Sabancı'nın sağlam iş anlayışını, köklü DuPont firmasının üretim teknolojisi ve markalı ürün mirasıyla bir araya getirmiş ve böylelikle polyester pazarında Avrupa'nın bir numaralı oyuncusu durumunda.
ADVANSA, tamamıyla Türkiye sanayi kuruluşu Hacı Ömer Sabancı A.Ş.'ye ait bir kuruluş. İşletmeler, bünyesinde entegre polyester üretim hattını barındırmakta; elyaf, filament, cips, ara ürünler üretmekte.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)