Ana SayfaKulis5 milyar dolar İMKB için az, artmalı---

5 milyar dolar İMKB için az, artmalı

3 / 4
5 milyar dolar İMKB için az, artmalı
14 Kasım 2012 - 05:27 www.borsagundem.com

BİR ARACI KURUMUN BİRKAÇ MİLYON DOLAR ETMESİ AYIPTIR
· Son bilançolara göre aracı kurumların yüzde 40’ı zarar ediyor. Sizce neden?
Yıllardır konsolidasyon olması gerektiğini söylüyorum. 40 banka olan bir ülkede 100 tane aracı kurum mu olur? Bir aracı kurumun birkaç milyon dolar etmesi ayıptır! En kötüsünün 40-50 milyon dolar etmesi lazım. Demek ki bir değer üretememiş. Artık bu teknolojide brokerlığa, aracılığa gerek yok örneğin. Her şey evden bile yapılabilir. Sırf aracılıktan para kazanmak zor. Firmalar halka açılıyor, bu firmaları izleyip araştırma raporu yapan kaç aracı kurum var? Çok az. Bilgi ulaşmıyor insanlara; bu aslında tüm dünyada böyle. Bilgiyi kim ulaştıracak insanlara, aracı kurumlar. Biz SPK olarak bundan sonra bilgi üretip bunu müşterilerine, insanlara ulaştıran aracı kurumları seveceğiz. Ben borsa yatırımcısı olsam hangi aracı kurum beni bilgiyle daha çok besliyorsa onun müşterisi olurum. Komisyon oranlarını düşürmek marifet değil. Eğer bu yöntem onları zorluyorsa maliyet paylaşımı amacıyla bir araya gelebilirler. 
·        Kapalı tahtalar ile ilgili son durum nedir?
Bazı kapalı tahtalarda, bazı firmalarda sebepler sadece SPK ile ilgili değil. Yeni kanundaki birkaç madde bir daha verilecek yanlış idari kararlar yüzünden tahta kapanmasını engelliyor. Geçmişe yönelik hala çabalıyorum, ama devletin birçok kurumunu ilgilendiren bazı vakalar var. Uğraşıyoruz.
·        Sermaye Piyasası Yatırımcılar Derneği kuruldu. Sermaye piyasaları değişim sürecinde ve piyasada da yatırımcıları temsil edecek kurumsal yapı eksikliği olduğu için kuruldular. Ne düşünüyorsunuz?
Amerika’da yatırımcı kulüpleri var. Bir araya gelip tartışıp konuşuyorlar. Bu tür girişimler desteklenmeli bence. Ben olumlu karşılıyorum.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)