Ana SayfaKulis5 milyar dolar İMKB için az, artmalı---

5 milyar dolar İMKB için az, artmalı

4 / 4
5 milyar dolar İMKB için az, artmalı
14 Kasım 2012 - 05:27 www.borsagundem.com

ÖNCE UYARACAĞIZ, PARA CEZASI VERECEĞİZ
·        Af isteyen işlem yasaklılar için ne düşünüyorsunuz?

Biz kendi affımızı verdik ve idari olarak yapmamız gerekeni yaptık. Gerisi artık hukuka kalmış. Ama kendi ismini göstermeden yapmaya devam edenler var hala. Yeni kanunda da hapis cezasını kaldırdık veya en sona bıraktık. Para hırsızlığı yapan insanın en büyük korkusu para kaybetmektir. Dolayısıyla bundan sonra para cezası ile yapmaya çalışacağız biz bu işi. Önce uyaracağız, para cezası vereceğiz, artan para cezası vereceğiz ama hala devam ederse adliyeye gidecek. Para cezasında alt sınır 20 bin, üst sınır 500 bin lira. Ama ceza elde edilen para menfaatinin 2 katından az olamıyor. Organize yapılan işlerde ise kazanılan paranın 3 katından az olamıyor.
·        Gelinen noktada kendinizi rahat hissediyor musunuz?
Sermaye Piyasaları farkındalığı oluştu mu? Yabancıların ilgisi arttı mı? Son 10 yılda kaç halka arz oldu? Demek ki bir ilgi oldu. Bu ilgiyi oluştururken yanlışlıklar da yapılmış olabilir. Kötü niyetliler de araya karışmış olabilir. Ama sonuçta bu ilgiyi oluşturduk. Sermaye Piyasalarımız hem büyüklük hem de ürün çeşitliliği yönlerinde artan bir hızla gelişmeye devam edecek.
·        Yatırımcılara, aracı kurumlara ve şirketlere ne mesaj vermek istersiniz?
Yatırımcılara: Sermaye Piyasaları’na yatırım yaparlarsa, yatırım yaptıkları araç hakkında mümkün olan en fazla bilgiye sahip olsunlar. Dedikodulara kulak asmasın, bilinçli olsunlar.
Şirketlere: Sermaye Piyasaları’nın halka arzın çok akıllı finansman kanalı olduğunu bilsinler ama halka arzdan sonra da kendi ortaklarının haklarını korumak için ellerinden gelen her şeyi yapsınlar.
Aracı kurumlara: İhraççılar ile yatırımcılar arasındaki bilgi aracılığı görevlerini en iyi şekilde yapsınlar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)