Ana SayfaPiyasaBorsada panik alım-satımlardan uzak durma zamanı---

Borsada panik alım-satımlardan uzak durma zamanı

2 / 3
Borsada panik alım-satımlardan uzak durma zamanı
19 Aralık 2016 - 11:45 www.borsagundem.com

KUR-ENDEKS İLİŞKİSİ

Tüm bu gelişmelerin BİST tarafına satış dalgası getirme olasılığı da dillendiriliyor. Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Ali Erkan Tanacıoğlu, FED'in faiz artırımının önceden fiyatlara girdiğini, piyasaları asıl etkileyen unsurun FED'in 2017 faiz artırımı öngörüsünü ikiden üçe yükseltmesi olduğunu söylüyor. Küresel piyasalarda doların yükselmesinin ilk anda BİST'e satış baskısı olarak yansıdığını ifade eden Tanacıoğlu, "Satış baskısının devamında endeksin 'ucuz' olarak nitelendirdiğimiz 70.000-75-000 bölgesine gerilemesi 'alım' fırsatı olarak değerlendirilebilir" diyor. Tanacıoğlu, endeksin olası geri çekilmelerde 75.000'in altında kalıcı trend oluşturmasını beklemiyor ve yıl sonu öngörüsünü 75.000-80.000 olarak belirtiyor. 

Yılı kapatmaya hazırlanırken genel olarak borsalarda yıl sonu rallisi görülür. Fakat Destek Yatırım Araştırma Müdürü Murat Tufan, bu yıl böyle bir ralli görülmesinin zor olduğuna ve FED'in faiz artırımına gitmesiyle endekste yükselişlerin sınırlı kalabileceğine işaret ediyor. "Doların yönü endeksin hareketi açısından belirleyici olacak" diyen Tufan, kurda gevşemelerin endeks tarafına alım getirebileceği görüşünü paylaşıyor ve yıl sonu için 80.000'i gösteriyor. 

YATIRIMCILARA 5 ÖNERİ

1- Dip seviyeden alım ya da tepe seviyeden satış stratejisi yerine uzun vadeli potansiyele bakılmalı. 

2- Panik alım-satım kararlarından uzak durulmalı.

3- Tek hisseye ağırlık verilmemeli.

4- Güçlü mali performanslı, endekse göre betası düşük, yabancı para yükümlülüğü yüksek olmayan hisselerde alım yapılmalı.

5- Hisse portföylerinde denge oluşturulmalı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • berk19 Aralık 2016 14:36

    endex 65.000

  • melih demir19 Aralık 2016 14:25

    sarkuysanın izleyin neler oluyor.sarkuysanda yönetimi ele geçiren organize grup iştiraki demisaşı batırdılar.sarkuysanda özkaynak eirmesi başlattılar..2 adet şirketin değrinin yarısı değerde gayrimenkulu sattuılar.kendi hisse payları onmilyonlarca liraya ulaştırdılar..izle incele

  • hatalı analizler19 Aralık 2016 12:15

    eski f/k larla analiz yapılmaz yeni bilançolara göre bakmak lazım