Ana SayfaPiyasaBorsada panik alım-satımlardan uzak durma zamanı---

Borsada panik alım-satımlardan uzak durma zamanı

3 / 3
Borsada panik alım-satımlardan uzak durma zamanı
19 Aralık 2016 - 11:45 www.borsagundem.com

5 YABANCI DEV NE DİYOR?

Credit Suisse: 15 Temmuz sonrasında 'ağırlığını artır'dan 'eşit ağırlık'a çektiğimiz önerimiz, büyümede aşağı yönlü revizyon, politik gevşeme ve TL'deki zayıflamanın yüksek enflasyonu ateşleme olasılıkları nedeniyle sürüyor. Hisse senetlerinde dolar cinsinden yüzde 12 potansiyel var. 

Goldman Sachs: Performans farklılıkları üstün performanslı hisse bulmada fırsat ancak tahvil getirilerindeki hareketler aşağı yönlü risk. 2017'de döviz dalgalanmalarına bağlı maliyet ve borç enflasyonu, yavaşlayan tüketim, turizmde kademeli iyileşme, hisseler arasında farklılık yaratacak. 

JP Morgan: Türkiye piyasası için tavsiyemizi 'nötr'den 'ağırlık azalt'a düşürdük. Hisse değerlemeleri ucuz ama tahvil faizlerinin yükselmesi banka kârlarını olumsuz etkileyecek. Ekonomi paketi beklentiyi karşılamadı ve siyasi durum soru işareti. TL'deki baskı sürecek. Büyüme tahminimizi 2016 için yüzde 2,8'den yüzde 2,5'e, 2017 için yüzde 2,8'den yüzde 2,6'ya revize ettik. 

Morgan Stanley: TÜFE bazlı reel kur endeksine bakıldığında, TL göründüğü kadar ucuz değil. TL'nin değerinin artırılması için sürdürülebilir tedbirler olmadığı dikkate alındığında, kurda yaşanacak toparlanma ABD Hazine kağıdı getirilerinde düşüş gibi global makro değişikliklerden gelecek. 

Nomura International: TL'nin zayıflamasının şirket bilançolarından olumsuz etkileri özel yatırım harcamalarını frenleyecek. Kur hareketinin tüketici ve reel kesim güvenindeki olumsuz yansıması GSYH'nin büyümesini olumsuz etkileyecek. 2017'de büyümede önemli bir değişim olmayacağını düşünüyoruz. (Ceren Oral/Ekonomist Dergisi) 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • berk19 Aralık 2016 14:36

    endex 65.000

  • melih demir19 Aralık 2016 14:25

    sarkuysanın izleyin neler oluyor.sarkuysanda yönetimi ele geçiren organize grup iştiraki demisaşı batırdılar.sarkuysanda özkaynak eirmesi başlattılar..2 adet şirketin değrinin yarısı değerde gayrimenkulu sattuılar.kendi hisse payları onmilyonlarca liraya ulaştırdılar..izle incele

  • hatalı analizler19 Aralık 2016 12:15

    eski f/k larla analiz yapılmaz yeni bilançolara göre bakmak lazım