Ana SayfaKulis57 yıllık Özerden Plastik borsaya geliyor---

57 yıllık Özerden Plastik borsaya geliyor

8 / 11
57 yıllık Özerden Plastik borsaya geliyor
10 Şubat 2015 - 09:48 www.borsagundem.com

YATIRIMCIYA VAADLERİ NE?

-Peki, siz yatırımcılara ne vadediyorsunuz?

M. Nadi Özerden: Biz bu güne kadar hep kar ettik, hiç zarar yazan bir firma değiliz. Yangın geçirdiğimiz sene vardı, onda bile zarar etmedik kâr ettik. Bizim amacımız bu hakikaten. İdealist olarak yaklaşıyoruz.  Kârlı bir aile şirketi firmasının kurumsal yapıya uyarak düzgün şartlarda alacağı finans desteği ile çok iyi noktalara gelebileceğini göstermek istiyoruz çünkü, bu konuda Türkiye’nin kaybettiği sermaye yapısı çok fazla zaten. Az bir sermaye yapımız var,  kuvvetli bir kapital yapımız yok. Bu da aile şirketlerinin iyi yönetilmemesi nedeni ile daha da eksilir hale geliyor. Kazanılan değerler kayboluyor maalesef. Ama bu yolda ilerlersek inşallah örnek oluruz.

Belirli bir noktaya kadar ben sermayeyi kuvvetlendirmemiz gerektiğine inanıyorum. Olayın kalıcı olabilmesi için, ileriki yıllarda rahat temettü dağıtabilmemiz için sermayeyi büyütmeyi hedefliyoruz. Çünkü takdir edersiniz ki şu an da sermaye kuvvetlendirmezsek eğer, temettü dağıtımının çok kalıcı olabileceğini sanmıyorum. Devamlı yatırım yapmak zorunda kalırız.

Yani bizim istediğimiz, parasını yatırsın, enflasyonun üzerinde para almaya geçsinler. İnsanlar bizim kağıtlarımızda uzun süreli dursunlar. Bunun içinde çok gayret gösterdik. Doğru kişilerle doğru insanlarla karşılaşıp şu an ki halka arzımızı da doğru bir şekilde yaptığımıza inanıyoruz.

-Halka arzda iskonto var mı?

M. Nadi Özerden: Evet, iskontolu fiyatımız 2.71. % 20 kadar iskontomuz var.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)