Ana SayfaHisse Öneri Listesi7 kurumun 44 hisse tavsiyesi---

7 kurumun 44 hisse tavsiyesi

3 / 14
7 kurumun 44 hisse tavsiyesi
10 Temmuz 2012 - 13:15 www.borsagundem.com

HEDEF DEĞER…
Piyasada olumlu beklentisi olan kurumlardan İş Yatırım, Haziran ayında 55.000 seviyelerinde İMKB’de biriktir notu vermeye başladı. Faiz oranlarındaki düşüşe paralel borsa için hedef değerini 71.000’e çıkardı.
İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, “Olumlu ekonomik verilerin desteği, ikinci yarıda faiz oranlarının gerilemesi beklentileri ve şirket kârlılıklarının olumlu görünümü Türk hisse senetlerini göreceli olarak desteklemeye devam edecek. Ancak son bir aydaki güçlü performansından sonra, İMKB'nin diğer piyasalara göre iskonto oranı daha sınırlı bir düzeyde seyretmeye başladı” diyor.
Son dönemde olumlu beklentisi olan kurumların dikkat çektiği bir diğer nokta da not artırımı oldu. ‘Yatırım yapılabilir’ seviyeye bir basamak kalan Türkiye’de bu beklentiler de yeniden satın alınmaya başladı. Şöyle ki Rusya ve Brezilya gibi ülkelerde not artırımı beklentisiyle sermaye girişinin 12-18 ay öncesinden başladığı dikkate alındığında Ata Portföy, önümüzdeki bir yılda Türkiye’ye devamlı bir para girişi olacağı kanaatinde. Kurum, “Cari açık ye girişinin artması, faizlerin ve kurların düşmesini ve borsanın yükselmesini sağlayacak” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)