Ana SayfaPiyasa'75.000'in altında pozisyon artırılabilir’---

'75.000'in altında pozisyon artırılabilir’

1 / 10
'75.000'in altında pozisyon artırılabilir’
26 Kasım 2014 - 07:37 www.borsagundem.com

​Piyasalar 2014 yılını oldukça hareketli geçirdi. Yılın ilk çeyreğinde seçimlerin de etkisiyle artan siyasi tansiyon neticesinde sermaye piyasaları sert satış yerken, ikinci çeyrekte düşük değerlemelerin yabancı ilgisini çekmesiyle piyasalarda bir toparlanma yaşandı. Yaz aylarında FED ve jeopolitik riskler nedeniyle tekrar satış yiyen hisse senedi piyasaları, ekim ayının ikinci haftasından itibaren ise yeni bir yukarı trend içine girdi. Bu rallinin altında yatan temel nedenler, petrol fiyatlarındaki hızlı düşüş, global ekonomik görünüme ilişkin kötümser beklentilerin artması, ABD dışındaki diğer merkez bankalarının da piyasaya likidite verme konusunda eğilimleri ve açıklamaları olarak sayılabilir. Bunun yanında kredi derecelendirme kuruluşları tarafında görünüm ve nota ilişkin aşağı yönlü bir değişiklik yapılmamış olması ve jeopolitik risklerin algısında bir hafifleme de piyasalardaki ralliyi destekledi.
Peki, bundan sonra ne olacak? 2015 yılı yatırım stratejileri nasıl olmalı? Ekonomist’ten Talip Yılmaz, Ünlü Menkul Değerler Araştırma Müdürü Dr. Vedat Mizrahi ile konuştu...

-Yaşanan ralli sonrasında gelişen piyasalara göre Borsa İstanbul'un iskonto oranı azaldı mı?

-Bu ralli sırasında Borsa İstanbul MSCI EM (gelişmekte olan ülkeler) Endeksi'ne göre daha iyi bir performans gösterdi ve bir yıl vadeli Fiyat/Kazanç çarpanı 19 Ekim tarihi itibariyle 10,1 seviyesine geldi. Bu çarpan BÎST-100 Endeksi'nin geçmiş üç yıllık ortalaması olan 9,7'nin hafif üzerinde. MSCI EM Encleksi'ne göre iskontomuz ise yüzde 8 ki, bu da geçmiş üç yılın ortalaması olan yüzde 6ya çok yakın. Özetle, çarpanların gelmiş olduğu seviyeleri göz önüne alırsak, Türkiye'nin bu seviyeden sonra MSCI EM Endeksi'ne paralel bir performans göstermesini beklemek daha gerçekçi olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM27 Kasım 2014 00:21

    BİR HİSSE ARTIŞINI TAMAMALAMIŞ DÜZELTME GEREKİYOR, BİR HİSSE İSE UYURGEZER HALDE..DİĞERLERİ ÇİN YATIRIMCI BİRAZ DAHA ARAŞTIRMALI DÜŞÜNCESİNDEYİM

  • ergn26 Kasım 2014 23:59

    Hala küçük yatırımcıyı uyutuyorlar,bizimkilerde inanıyor,atı alan üsküdarı geçti,dahada geçecek,hala 75 bin altı diyorlar,işlemişler çünkü,ama piyasa bunun üzerine kurulu,birileri kazanacak birileri kaybedecek,Bist 90 lı rakamları geçince alır bizim ky lar...!

  • ferdi26 Kasım 2014 17:24

    Bence çok gerçekçi borsada bu saaten sonra hisse hamalığı yapmam 75 bin altı alıma başlarım

  • yatirimci26 Kasım 2014 09:29

    saka mi bu?

  • EYYP197826 Kasım 2014 08:57

    BU MENKULDEN BİR İŞ YOK TÜRKCELL GİBİ BAAB HİSE