Ana SayfaPiyasaA1 Capital eğitim ordusu Anadolu’ya açılıyor---

A1 Capital eğitim ordusu Anadolu’ya açılıyor

1 / 6
A1 Capital eğitim ordusu Anadolu’ya açılıyor
04 Ocak 2018 - 11:43 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

Tek kelimeyle, süper… 

A1 Capital ‘yatırım’ ofisindeyim. Yüzlerdeki gülümseme mesaj gibi; keyifler yerinde, moraller iyi. Ama duydukları heyecan yok mu? İşte o en önemlisi. 

Ender Şahin, söze bir giriyor, pir giriyor. “Bekle bizi Anadolu” diyor. Sektörün ünlü ismi, yılların yıpratamadığı bir usta karşımdaki. Merakım büyüyor! Niçin gidiyor, nereye gidiyor? 

Üst yönetimin, kurmay heyetinin gözlerine bakıyorum, gözler yalan söylemez, bir sırrı gizliyorlar ama ne? 

Dayanamıyorum, soruyorum. “Ender Bey iyi yolculuklar da, ne tarafa böyle?” 

Sohbet başlıyor. Yuvarlak masa şövalyeleri gibiyiz. A1 Capital CEO’su Şahin anlatıyor. O duruyor, Genel Müdür Yardımcısı Emre Seçen devam ediyor. O susuyor, Analist Yunus Şahin bilgiler ekliyor. Sözü Direktör alıyor; Belgin Maviş, Anadolu’daki rolünü dile getiriyor. Finali Satış & Pazarlama Müdürü Tuna Çetinkaya yapıyor. 

YATIRIM ATEŞİ YAKACAKLAR 

Ne mi anlatıyorlar? Borsacılarla borsa konuşulur ama bu kez konu farklı. Masaya yatırılan, hisseler, dolar, tahviller, kripto para, altın değil, finansal okuryazarlık. Sektörün önde gelen aktörlerinden A1 Capital, yakında yola çıkıyor. Rota Anadolu. Hedef 5 büyük şehirde, içinde ‘yatırım ateşi’ yanan ama elini yakmaktan korkan ‘tasarruf sahibi’ ordusu. Onları keşfedecekler, yatırım yapmanın, hisse seçmenin, takip etmenin yolunu, yordamını öğretecekler; şirket okumanın, doğru yorumlamanın, karar almanın ipuçlarını verecekler; temel analiz yeteneklerini ortaya çıkarıp, sermaye piyasalarına ‘bilinçli’ taze canlar kazandıracaklar. Hatta bununla ilgili şık bir yöntem bulmuşlar. Bir ‘borsa anayasası’ kitapçığı. Tüm bilgiler içinde olacak, yatırımcı istediği an başvuracak. 

Seminerler düzenlenecek. Amaç, 2018’de kendisini nelerin beklediği bilmeyen küçük yatırımcıyı uyarmak, hazırlamak. Borsada doğru bilinen yanlışları, hataları, düzeltme yollarını öğretmek. Arada kritik tüyolar vermek. Yani tam bir ‘uzman’lık aktarımı. Kapan, yaşadı. 

Eğitim toplantılarının bir diğer gözbebeği ise, en az usta isimler kadar Fintables Platformu olacak. Mali tahlillerin yapıldığı, bir hissenin gerçek değerinin hesaplandığı net verilerin adresi, görsel ve grafik deposu Fintables’in analiz setinde şirketlerin bütün tarihsel databasesi mevcut. Platform aslında ücretli ancak, A1 Capital Yatırım Menkul Değerler’de hesap açan yatırımcı üçer ay hiçbir ödeme yapmadan bu platformdan yararlanacak. Sonrasında ise fatura aylık 40 lira.   

Katılımda bir sınır var mı, kapı herkese açık mı, diye merak ediyorsunuz, biliyorum. Açıklamayı yetkilisine bırakıyorum: “Bu eğitim kapasitesi 100 kişi. Bu rakamı da ilk 5 şehirde planlıyoruz ve toplamda 500 kişiye bire bir temasla ulaşmak istiyoruz…”  

Eğitim A1 Capital’den, faydalanmak sizden…  

Ender Şahin, Emre Seçen, Yunus Şahin, Belgin Maviş ve Tuna Çetinkaya, “A1 Capital Anadolu eğitim çıkarması”nı Borsagundem.com’a anlatıyor…

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)