Ana SayfaPiyasaAdana Çimento ve Erdemir sorusu---

Adana Çimento ve Erdemir sorusu

2 / 2
Adana Çimento ve Erdemir sorusu
26 Temmuz 2017 - 09:21 www.borsagundem.com

TARİHİ ZİRVESİNDE

SORU- Ereğli’nin en yüksek seviyesi nedir? Daha yükselir mi yoksa düşüşe mi geçer?

Necip Akyol

CEVAP- Ereğli Demir Çelik yatayda dalgalı bir seyir izlerken 4 Kasım 2016 günü düzeltilmiş verilerle gördüğü en düşük seviyesi olan 3,59’un ardından yükselen bir trend sergiledi. Hisse, 24 Temmuz 2017 günü tarihi zirvesi olan 7,99 TL’yi test etti ve gelen satışlarla birlikte sonraki gün kapanışını 7,91 TL’den gerçekleştirdi. Teknik olarak hissenin önü açık. Gerek TL gerekse dolar bazlı verilerle önünde direnç bölgesi bulunmuyor. Bu da teknik olarak çıkışını sürdürmesine olanak tanımakta. Yatırımcıların alım yönlü işlemleri hissenin çıkışını desteklemeye devam edecek. Takas verileri takip edildiğinde ise halka açık kısım içinde yabancı yatırımcının payının yüzde 48 olduğu görülüyor. Mart ayındaki yoğun satış baskısının ardından sonraki aylarda alım yönlü işlemler öne çıktı. Alımların ağırlık bulmasında şirketin 2017’nin ilk çeyreğinde artan gelir ve kârlılığının etkisi bulunuyor. Geçtiğimiz yıl da kârını artıran Ereğli Demir Çelik, bu yılın üç aylık dönemde brüt gelirini 2,6 milyar TL’den 4,2 milyar TL’ye çıkardı. Aynı dönemdeki kârı da 164 milyon TL’den 902 milyon TL’ye yükseldi. Şirketin kârının bu denli yükselmesinde satış maliyetlerinin yükselmemesinin etkisi bulunuyor. Aynı ivmenin yıl içinde devam etmesi halinde şirketin yıl sonunda da kârını kayda değer oranda artırması mümkün olabilecek.

Ereğli Demir Çelik’in mevcut kârlılığına göre fiyat kazanç oranı 12,28 seviyesinde bulunuyor. Sektör ortalaması ise 14,69. Son bir ayda fiyatta gerçekleşen artışa rağmen f/k oranının sektör ortalamasının altında bulunması olumlu. Ancak bu olumlulukta kârdaki yüksek çıkışın etkisi bulunduğunu göz ardı etmemeli. İlerleyen dönemlerde ilk çeyreğe yansımayan maliyetlerin sonraki aylarda gözlenmesi halinde göstergelerin olumlu yapısında bozulmalar olabilir ki bu da beraberinde satışları getirecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zeçi26 Temmuz 2017 11:32

    emlak konut neden çıkmıyo gari onu diyin siz

  • haktan26 Temmuz 2017 10:10

    afyon çimento yada bir el atsanız....

  • SENER26 Temmuz 2017 09:54

    HİKAYE 5 LİRA İKENDE EREGLİ ÇOK YÜKSEK DEMİŞTİNİZ KARDEMİR D 2,09 OLDUĞU YERDE EREGLİ NE OLUR BİLEMEM BİRİ ALTIN BİRİ BRONZ ARTIK SİZ DUSUNUN FARKINI HERSENE TEMETTÜSÜ GARANTİ BİR KAĞIT

  • Al haydar yıldırım26 Temmuz 2017 09:38

    daha ne olsun arkadaş 20 tl olsun.hisse senedi zirvesinde fırsatın varken çık akıl tutulması yapma.yakında 4 tl olacak.