Ana SayfaPiyasaAfyon Çimento ve İş Bankası sorusu---

Afyon Çimento ve İş Bankası sorusu

1 / 2
Afyon Çimento ve İş Bankası sorusu
19 Haziran 2018 - 08:40 www.borsagundem.com

ARSA SATIŞINDAN KAYNAK SAĞLADI

SORU- Sizce Afyon hissesi alınmalı mı? Başka mantıklı hisse önerimiz var mı? 

Özkan Dursun 

CEVAP-Zaman zaman yukarı yönlü sert hareketlerde bulunan Afyon Çimento’nun bu tür hareketleri spekülatif düzeyde kalırken devamı gelememekte ve aynı hızla gerilemekte. Bu durum hissenin çıkışına kapılanlar açısından ciddi kayıplara neden olabilmekte. Son olarak Mart 2017’de 9,94 TL’ye çıkan hisse, gelen satışlarla birlikte kademeli olarak geriledi ve 16 Haziran 2018 günü 4,92 TL’den kapanışını gerçekleştirdi. Şirketin geçtiğimiz yıl gelir ve kârlılığında kayda değer bir performans sergilenmesiyle birlikte fiyat kazanç oranı makul bir seviyeye geldi. Daha önceleri sektör ortalamalarının hayli üzerinde seyreden veriler, şirketin 2017 yıl sonu bilançosunda 54 milyon TL kâr açıklamasıyla birlikte sektör ortalamalarına indi. Şirketin yıl sonu kârını artırmasında ise gelirdeki yükseliş kadar yatırım faaliyetlerinden elde ettiği kaynağın etkisi bulunuyor. Bu nedenle aynı kârın bu yıl için de devam etmesi için gelirdeki artışın devam etmesi önemli. Firmanın açıklamış olduğu 2018 ilk çeyrek bilançosu incelendiğinde ise gelirini artırmasına rağmen zarar ettiğini görmekteyiz. Firmanın zarar etmesinde finansal giderler kalemindeki artışın etkisi bulunuyor. Bununla birlikte mayıs ayının ilk günlerinde kamuyla paylaşılan gelişme firmanın yıl sonunda tekrar kâr açıklama olasılığını güçlendirdi. Şirket, yaptığı açıklama ile Afyon Güvenevler’de bulunan ve faaliyeti durdurulan eski fabrikanın bulunduğu taşınmazın bir kısmını sattığını duyurdu. İmar değişikliği ile ticari ve konut alanına dönüştürülen 156.754 metrekare arsanın 88.124 metrekaresini 79,9 milyon TL’ye satıldı. Elde edilen satış tutarı son bilançosundaki aktif toplamının yüzde 11,51’ine denk geliyor. Bu satışla birlikte firma atıl vaziyette bulunan eski fabrika arsasını değerlendirdiğini belirtirken beraberinde finansal durumunu güçlendirdiğini dile getirdi. Satışla birlikte firmaya ilave bir fon sağlandığı anlaşılıyor. Bu durum şirketin yıl sonunda kâr açıklama ihtimalini güçlendirmekte. Söz konusu durum hissenin fiyatını destekleyecek bir unsur olarak göz önünde bulundurulabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR19 Haziran 2018 11:48

    ben iş bankasının 3-4 ay içinde 2,5 TL ye kadar sert sekilde ve çatırmadan geri çekileceğini düşünmekteyim.

  • POLAT ALEMDAR19 Haziran 2018 11:48

    korkmayın alın bu fiyatlar 2008 kriz fiyatları gibi dolar bazında kelepir.1,250 TL istanbul kanal projesi ile birlikte bu hisse senedi genelde sene sonunda uçar.asıl sizler RTE seçilmez ise korkun çünkü o zaman serbest piyasa falan kalmaz.hemen herkes dövize geçer.ince güvenir iseniz maaşlarınızı dahi 6 ay sonra alamabiliriz.

  • KILIÇ19 Haziran 2018 09:18

    ÜLKEDEKİ SEÇİMİN ÇÜRÜK İTTİFAKI BAŞA GEÇİRECEGİNDEN KORKULUYOR BU SEBEPLE SATIŞLAR HIZLANIYOR NERDE DURACAGINIDA KESTİRMEK ZOR.