Ana SayfaPiyasaAfyon Çimento ve Kiler sorusu---

Afyon Çimento ve Kiler sorusu

2 / 2
Afyon Çimento ve Kiler sorusu
17 Aralık 2015 - 10:23 www.borsagundem.com

RİSK ALMAK İÇİN NEDEN YOK

SORU
-Afyon’un kısa vadede yükselme ihtimali var mı?

Ahmet 

CEVAP-
Borsada alım yaparken kısa vadeli hedeflerle değil uzun vadeli bakış açısına göre hareket etmekte fayda var. Aksi taktirde kâr etmek isterken eldekini de kaybetme olasılığı gündeme gelecektir. Bunun temel nedeni firmaların mali yapıları ile hissenin fiyatı arasındaki korelasyonun kısa vadeli zaman zarfında her zaman uyuşmaması. Uzun vadede ise hissenin fiyatı mali yapıya uygun bir hareket tarzı sergileyecektir. Afyon Çimento’ya da bu bakış açısı ile yaklaşmak gerekir.

Şirket son olarak sermaye artırımı sırasında önce yukarıya ardından aşağıya sert bir hareket gerçekleştirdi. Şimdilerde de aşağıya yönelim göstermekte. Firmanın en büyük sıkıntısı satış geliri ve kârlılığını istikrarlı şekilde artıramaması. Son olarak geçtiğimiz yıl kârdaki artışın ardından bu yılın dokuz aylık döneminde tekrar düşüş yaşandı. Kârın istikrarlı şekilde artmaması hissedeki çıkışın önündeki en büyük engel. Gerçekleşen çıkışlar da spekülatif düzeyde kalıyor.

Mevcut haliyle fiyat kazanç oranı hayli yüksek olan hissede gerek kısa süreli gerekse uzun vadeli pozisyon almak gereksiz risk içereceğinden kârını artıran firmaların takip edilmesinde fayda var.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ckync17 Aralık 2015 17:58

    adam çimento üretiyor. Afyonun yarısı bile etmeyecek şirketler Bistte4-5 katı fiyatla işlem görüyor. Afyon bence en az 15 tl olmalı

  • Haşhaş17 Aralık 2015 11:28

    Afyon en pahalı en şişik çimento kağıdı! En fazla 2 lira eder