Ana SayfaPiyasaAkçansa ve Martı GYO sorusu---

Akçansa ve Martı GYO sorusu

1 / 2
Akçansa ve Martı GYO sorusu
15 Ocak 2018 - 08:28 www.borsagundem.com

EV İHTİYACINI ÖTELEMEYİN

SORU (1) - Almak istediğim hisse Akçansa. Ancak şartlar çok kötü gibi. Bu da beni korkutuyor. Üç yıl eve ihtiyacım yok. Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum. 

Kaya

CEVAP - Bireylerin kazanç elde etmeye çalışmasının temel gayesi daha iyi standartlarda bir yaşam kalitesini elde edebilmektir. Gerçekleştirilen yatırımların ya da birikimlerin gayesi de özünde bu hedefe ulaşmaya yöneliktir. Öncelikli hedef temel ihtiyaçların giderilmesine doğru olup bilahare lüks ihtiyaçlara doğru yönelim olabilmektedir. Bu noktada besin ve barınma temel ihtiyaç olarak ilk öncelikli hedef olarak öne çıkar. Bireylerin elde ettikleri birikimleriyle önce kendilerine uygun bir ev almaya çalışmalarında bu yönelimin etkisi büyüktür. Söz konusu yaklaşım ileride gelir kaybı olduğunda dahi barınacak bir konutun varlığını garanti altına alabilmeyi hedefler. Genç yaşlarda, sahip olunan enerji ve istenmeyen risklerin gerçekleşmesi halinde dahi bunu bertaraf edebilecek yeterli zamanın varlığı nedeniyle konut alımının ötelenmesini gündeme getirebilmektedir. Ancak buna rağmen temel ihtiyaç olan barınmanın göz ardı edilmemesini ve herkesin bütçesine uygun evi öncelikle hedeflemesini bilahare birikimlerini borsada değerlendirebileceğini salık veririz. 

Tüm bunlardan ayrı olarak borsada yatırımda bulunurken düşük riskle hareket edilmeli. Bunun için uzun vadede büyüyen firmalar tercih edilmesi doğru olacaktır. Akçansa’nın mali yapısı incelendiğinde dört yıl boyunca kârını artırmayı başardığı bununla birlikte 2017 dokuz aylık bilançosunda kârını ciddi oranda düşürdüğünü görmekteyiz. Şirketin artan maliyet ve giderlerinden dolayı dönem kârı azaldı. Aynı ivmenin devam etmesi halinde 2017 yıl sonunda da kârı azalacak. Hissenin fiyatı ise son bir yıldır düşen ivmeyle hareket ediyor. Şubat 2017’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 13,91 TL’yi test eden hissenin yükselebilmesi için alıcıların güçlenmesi şart. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)