Ana SayfaPiyasaAkçansa ve Martı GYO sorusu---

Akçansa ve Martı GYO sorusu

2 / 2
Akçansa ve Martı GYO sorusu
15 Ocak 2018 - 08:28 www.borsagundem.com

SPEKÜLATİF BEKLENTİLERE PRİM VERMEYİN

SORU (2) - Martı GYO’da aşrı bir düşüş var. 2,15’ten girdim. 1,45’lere kadar indi hızlıca. Ne yapmamız lazım? Satalım mı, bekleyelim mi? Ne kadar bekleyelim? 

Vural Damar

CEVAP - Borsada spekülatif beklentilerle hareket etmek getiriden ziyade zarar ihtimalini öne çıkarır. Şüphesiz borsada farklı yaklaşım tarzıyla kazanç elde etmek mümkündür Ancak işlem yaparken riski azaltan bakış açısıyla hareket edilmesini doğru bir yaklaşım olarak görmekteyiz. Bu noktada uzun vadede gelir ve kârlılığını artıran firmaların takip edilmesi yerinde olacaktır. Martı GYO ile ilgili işlem yaparken de aynı bakış açısını göz önünde bulundurmakta yarar var. Şirketin açıklamış olduğu bilançosuna göre son iki yılında zarar ettiğimi görmekteyiz. Diğer faaliyet gideri ve finansal giderlerden dolayı şirket 2015 ve 2016 yıllarında zarar etti. Son açıklanan 2017 altı aylık bilançosunda dönem kârı elde etmesi yıl sonunda da kâr açıklama olasılığını gündeme getirse de önceki iki yılın ikinci yarısında diğer faaliyet gideri ve finansal gider kaleminden gelen rakamla yıl sonunu zararla kapattığını göz önünde bulundurmakta yarar var. Bu durum şirketin 2017 yıl sonunda tekrar zarar açıklama ihtimalinin hiç de düşük olmadığını gösteriyor. 

Mali performansındaki zayıf seyre rağmen hissenin fiyatı özellikle Ekim 2017’den itibaren ciddi bir çıkış kaydetti. Yükseliş esnasında Metro Yatırım, zaman zaman hissede alım yaptığına dair bilgiyi yatırımcılarla paylaştı. Fiyatı 8 Ocak 2018 günü en yüksek 2,54 TL’yi test ederken sonrasında gelen satışlarla birlikte hızla geriledi. Şimdilerde 1,46 TL’nin üzerinde tutunsa da mevcut seviyelerden daha da aşağıya gerilememesi için alıcıların güçlenebilmesi önemli. Hissenin daha da yukarı çıkamamasında açığa satış ve kredili işlemlerin durdurulmasının etkisi bulunuyor. Söz konusu tedbir 24 Ocak 2018 seans sonuna kadar devam edecek. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)