Ana SayfaPiyasaAksel Enerji ve Egeplast sorusu---

Aksel Enerji ve Egeplast sorusu

1 / 2
Aksel Enerji ve Egeplast sorusu
25 Mart 2015 - 10:35 www.borsagundem.com

KÂRINI ARTIRACAĞINA DAİR İŞARET GÖRÜLMÜYOR

SORU (1)
-  Bir senedir Aksel Enerji’de zararımız giderek büyüyor. Sermayemiz küçük olduğu için kısa sürede yüksek kazanç hayaliyle yatırım yaptık fakat sonuç hüsran oldu. Yatırımcı masasında her zaman bu hareketlerden kaçının diye tavsiye veriliyor fakat bu hisseyi öncesinde aldım. Aksel Enerji’nin son durumuyla ilgili bilgi verebilir misiniz?
Hakkı Çiviçakan

CEVAP -
Borsada gerçekleştirilecek işlemlerde kısa vadeli bakış yerine uzun vadeli yatırım anlayışını benimsenmesinin daha düşük risk ile kazanç elde etmek anlamına geldiğini yeri geldikçe hatırlatmaktayız. Söz konusu bakış açısına ilave olarak bazı sektörlere ağırlık verilebileceği gibi bir kısmına mesafeli kalınması da mümkün olabilmektedir. Yatırım ortaklığı ve yatırım holdingleri mesafeli duruş sergilediğimiz grup içinde yer alıyor. Yatırım holdingi niteliğinde olan Aksel Enerji’yi de bu kapsamda değerlendirmek gerekiyor.
Aksel Enerji 28 Mart 2014 günü en yüksek seviyesi olan 20,60 TL’yi gördükten sonra sert bir şekilde geriledi ve bir yıl sonra yani 24 Mart 2015 günü kapanışını 1,67 TL’den gerçekleştirdi. Aradan geçen bir yıllık zaman diliminde yaşanan düşüşün hayli yüksek olduğunu belirtmek isteriz. Kuşkusuz  söz konusu düşüşte firmanın yaşadığı zararın etkisini gözardı etmemek gerekiyor. Her ne kadar firma, 2014 yıl sonu bilançosunda kâra döndüyse de önceki iki yılda zarar açıkladı. Son açıklanan bilançosunda da kâr etmesinin gerisindeki temel neden, yatırım faaliyetlerinden elde edilen yaklaşık 2,5 milyon TL tutarındaki gelir olduğunu hatırlatmak yerinde olacaktır. Yoksa firma  son üç yıldır sürekli olarak esas faaliyetlerinden dolayı zarar ediyor.
Netice itibariyle firmanın 2014 yılında elde ettiği kârlılığı bu yıl da devam ettireceğine dair işareti henüz görebilmiş değiliz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)