Ana SayfaPiyasaAksel Yatırım Holding ve Sönmez Filament sorusu---

Aksel Yatırım Holding ve Sönmez Filament sorusu

1 / 2
Aksel Yatırım Holding ve Sönmez Filament sorusu
09 Aralık 2015 - 09:54 www.borsagundem.com

SATIŞLARI SERMAYESİNİ ANCAK GEÇİYOR
SORU (1) -
Aksel Yatırım Holding’in 2015 yılı dokuz aylık konsolide net dönem zararı 198.959 TL olarak açıklandı. Hissenin değeri 3.50 seviyelerine gelir mi? Sizce durumu ne olur?
Uğur Özkan

CEVAP
- Ağustos 2011’de Mataş Matbaacılık unvanıyla borsaya gelen Aksel Yatırım Holding, sonrasında sektör değiştirirken unvanını da halihazırdaki  ismine dönüştürdü. Hisse, geçen süre zarfında zaman zaman spekülatif hareketlerde bulunurken Mart 2014’te en yüksek 20,60 TL’ye kadar çıktı. Sonrasındaysa hızla geriledi ve 8 Aralık 2015 günü 1,55 TL’den kapanışını gerçekleştirdi.
Bir hissede istikrarlı çıkış gözlemleyebilmek için her şeyden önce firmanın kâr ettiğini ve bu kârı yıllar içinde düzenli olarak artırdığını görebilmek gerekiyor. Aksel Yatırım Holding’in mali yapısı incelendiğinde ise istikrarlı bir kârdan bahsetmek zor. Son üç yılın ilk ikisinde zarar ederken geçtiğimiz yıl yani 2014’te bir milyon TL gibi sembolik düzeyde kâr açıkladı. Sermayesi sekiz milyon TL olan firmanın geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği satış geliri de 8,3 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Bu anlamıyla kayda değer bir ticari hacme sahip olmadığı gözlenmekte. Tüm bunlardan ayrı olarak son açıklanan 2015 yılı dokuz aylık dönemde de yine zarara döndüğü görülüyor. Firmanın aynı performansı sürdürmesi halinde bu yıl sonunda da zarar açıklama ihtimali hayli yüksek görünüyor.  
Şirketin mevcut gelir ve kârlılığı karşısında güçlü bir çıkış beklemek için neden bulunmuyor. Hissede spekülatif hareketler yaşansa da bu faaliyet yapısı ile istikrarlı çıkış beklenmemeli.
Kârlı olan ve bu kârı istikrarlı şekilde sürdüren firmaların takip edilmesinde fayda var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ihsan09 Aralık 2015 14:21

    acsel hisselerinde neler oluyor borsagündem ? lütfen ilgilenin

  • vatandaş09 Aralık 2015 13:16

    hangi birini saysakki taraf orge denge erico hatek... hep aynı hareketleri yaptılar hepte yeni halka arzlar bunların hesabı artık öbür dünyada sorulur galiba.