Ana SayfaPiyasaDokuz aylık bilançolarına göre al veren hisseler---

Dokuz aylık bilançolarına göre al veren hisseler

1 / 33
Dokuz aylık bilançolarına göre al veren hisseler
23 Ekim 2017 - 15:05 www.borsagundem.com

Borsa İstanbul’da hisseleri işlem gören şirketlerin yılın üçüncü çeyreğine yönelik konsolide olmayan finansal tablolarını 30 Ekim 2017, konsolide finansal tablolarını ise 9 Kasım 2017’den önce yayınlamaları gerekiyor. Bankalar ise konsolide raporlarını 20 Kasım 2017’ye kadar gönderebilecek.

Üçüncü çeyrek bilançoları yılın geneli hakkında hemen bir fikir vermesi itibariyle önemli. Çünkü yılın dokuz ayı geride kaldığı için şirketlerin yıllık kar/zarar pozisyonları hemen hemen belli. Aynı zamanda yazdan sonbahara geçiş dönemine denk gelmesi itibariyle mevsimsel etkiler de sonuçlara yansımış durumda. Bu nedenle her bilanço dönemi öncesi olduğu gibi borsada yine bilanço tahminleri ve bu kapsamda hisse öngörüleri ön planda. Bu dönemde savunma petrokimya, enerji, telekom ve otomotiv sektör hisseleri dikkat çekiyor.

"AYNI ÇEYREK DİKKATE ALINMALI"

Gedik Yatırım Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı Onurcan Bal da, finansal sonuçlar değerlendirilirken şirketin operasyonel faaliyetleri ile ilgili finansal kalemlerin daha detaylı bir şekilde incelenmesi ve şirketin sektördeki konumu dikkate alınarak bir analiz yapılmasını öneriyor. Bal, yatırım kararlarında şirketin açıklamış olduğu finansal sonuçların istikrarlı olup olmadığı, net kârını düzenli bir şekilde pay sahipleri ile paylaşıp paylaşmamasının da önemli olduğunu belirtiyor.

Karşılaştırma yapılırken, bir önceki yılın aynı çeyreğinin dikkate alınmasının daha sağlıklı bir analiz yapılmasına yardımcı olacağını belirten Bal, “Çünkü çeyrekler arasında mevsimsel etkiler görülebiliyor. 2017 yılının üçüncü çeyreğine yönelik açıklanacak finansal sonuçları (Temmuz-Ağustos-Eylül dönemi) 2016 yılının aynı çeyreği ile kıyaslamak daha doğru olacaktır. Böylece mevsimselliğin etkisi nedeniyle yaşanan değişimlerden arındırılmış bir analiz yapmak mümkün olacaktır” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorumspor23 Ekim 2017 15:56

    3 çeyrek için Aselsan iyi bilanço açıklayacaktır. İndeks bilgisayara ise son çeyrekte 80-90 milyon USD nakit sıcak para girişi olacaktır.