Ana SayfaPiyasaDokuz aylık bilançolarına göre al veren hisseler---

Dokuz aylık bilançolarına göre al veren hisseler

2 / 33
Dokuz aylık bilançolarına göre al veren hisseler
23 Ekim 2017 - 15:05 www.borsagundem.com

BEKLENTİSİ KUVVETLİ HİSSELER

Yılın üçüncü çeyreğinde bilanço beklentisi kuvvetli hisseleri de sıralayan Bal şunları söylüyor:

“Havacılık sektöründe yer alan THY, TAV Havalimanı, Pegasus, Çelebi Hava Servisi. Otomotiv sektöründe Ford Otosan, Tofaş Oto. Demir çelik sektöründe Ereğli ve Kardemir. Petro- kimya sektöründe Tüpraş ve Alkim. Baz etkisi nedeniyle Netaş, Tekfen Holding ve Turkcell’in 2017 üçüncü çeyrekte güçlü finansal sonuçlar açıklayabileceğini değerlendiriyoruz. Ayrıca ihracat gelirlerinin ağırlığı yüksek olan Ege Endüstri, Vestel Beyaz Eşya, Vestel Elektronik, Coca-Cola İçecek, Çemtaş, Trakya Cam, S AS A, Şişe Cam ve Trakya Cam'ın olumlu finansal sonuçlar bildirdiği görülebilir.”

"110.500 SEVİYELERİ TEST EDİLEBİLİR"

Teknik olarak 106.100 seviyesini Ağustos sonundan başlayan düşen kanal açısından önemli bulan Işık FX Araştırma Uzmanı Yusuf Kavak, bu seviyenin geçilmiş olmasının endeksi kuvvetlendirdiğini söylüyor. Eğer yurtiçi ve yurtdışında sistematik riskler yeniden baş göstermezse endeksteki yükselişte ilk etapta 110.500 seviyelerinin test edilme olasılığını güçlü görüyor.

Kavak’a göre, her ne kadar Kuzey Irak ve Suriye’deki jeopolitik riskler stabil gözükse de her an yeni bir sıkıntının başlayabileceği bölge ile coğrafi yakınlığımız askeri harcamaların yine üst düzeyde olmasını zorunlu kılıyor. Kavak, savunma sanayi sektörünün üçüncü çeyrekte de ön planda olacağını düşünerek şu değerlendirmeyi yapıyor:

"Bununla birlikte bölgesel işbirliği anlaşmaları ile gıda, petrokimya ve holding sektörü şirketleri de süreçten kârlı çıkabilir. Bu nedenle üçüncü çeyrek için Aselsan, Petkim, Tüpraş, Netaş, Katmerciler, Eczacıbaşı Yatırım ve Banvit hisselerinin ön plana çıkabileceğini düşünüyoruz.”


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorumspor23 Ekim 2017 15:56

    3 çeyrek için Aselsan iyi bilanço açıklayacaktır. İndeks bilgisayara ise son çeyrekte 80-90 milyon USD nakit sıcak para girişi olacaktır.