Ana SayfaPiyasaDokuz aylık bilançolarına göre al veren hisseler---

Dokuz aylık bilançolarına göre al veren hisseler

28 / 33
Dokuz aylık bilançolarına göre al veren hisseler
23 Ekim 2017 - 15:05 www.borsagundem.com

“SANAYİ SEKTÖRÜ ÖNCELİĞİNİ KORUDU”

Gülşeyma Doğancay/Global Menkul Değerler Genel Müdürü

Son dönemde gelen olumsuz haber akışlarıyla birlikte TL cinsi varlıklarda negatif ayrışmalar yaşanmasına rağmen, Borsa İstanbul, benzerlerine göre yaklaşık yüzde 40 Iskontolu seyrediyor.

Sunduğu getiri potansiyeli nedeni ile de çekici kalmaya devam ediyor. Fed'in sıkılaşmaya devam ettiği ve yurtiçinde risklerin artmaya başladığı bu dönemde, BIST için tarihi zirve seviyeler olan 110 bin eşiği bu aşamada ilk ve yakın hedef olarak değerlendirilebilir.

Avrupa ekonomilerindeki toparlanma dış ticaretimizi desteklediği için bu bölgelere ihracat yapan şirketlerin de üretimi artıyor. Diğer yandan, hükümetin bu yılbaşından beri uyguladığı cömert teşvikler ve kredi garanti fonunun (KGF) etkisiyle iç talepte toparlanma söz konusu. Büyüme tarafında da yılın geri kalanında momentum sürecek. Bu nedenle, sanayi sektörü ön planda kalmaya devam edebilir. KGF sayesinde yılın ilk yarısında pozitif görünüm sergileyen bankacılık sektörü ise KGF etkisinin yılın ikinci yarısında zayıflayacak olmasından ötürü sanayi sektörüne göre bir miktar arka planda kalabilir.

Bu süreçte güçlü bilanço beklentisi bulunan şirketler ön plana çıkacaktır. Bunun yanı sıra, hali hazırda içinde bulunduğumuz konjonktürden ötürü yılın geri kalanında kurlarda yaşanabilecek hareketler de şirketlerde ayrışma yaşanmasına neden olabilir. Mevcut koşullarda, (Fed'in faiz artırımına gittiği ve yurtiçinde nispeten risklerin arttığı süreçte) geliri döviz bazlı olan, maliyeti TL cinsinden muhasebeleştirebilen, net döviz açığı olmayan veya az olan şirketler tercih edilmeli. Dolayısıyla Ereğli, Petklm, THY, Tüpraş, Tekfen Holding, Trakya Cam, Turkcell üçüncü çeyrek bilançoları ile ön plana çıkabilir.


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorumspor23 Ekim 2017 15:56

    3 çeyrek için Aselsan iyi bilanço açıklayacaktır. İndeks bilgisayara ise son çeyrekte 80-90 milyon USD nakit sıcak para girişi olacaktır.