Ana SayfaPiyasaDokuz aylık bilançolarına göre al veren hisseler---

Dokuz aylık bilançolarına göre al veren hisseler

30 / 33
Dokuz aylık bilançolarına göre al veren hisseler
23 Ekim 2017 - 15:05 www.borsagundem.com

“FORD, GÜÇLÜ FİNANSAL SONUÇLAR AÇIKLAMAYA ADAY”

Onurcan Bal/Gedik Yatırım Değerler Araştıra Uzman Yardımcısı

Ford Otosan: 2017 üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre dolar Türk Lirası karşısında yüzde 18.4, euro yüzde 24.8 oranında değer kazandı. İhracat gelirleri ağırlıklı olan şirketler ile özelikle Euro Bölgesi’ndeki toparlanmanın devam etmesine bağlı olarak güçlenen talebi de göz önünde bulundurduğumuzda Euro Bölgesi’nde ihracat gerçekleştiren şirketlerin güçlü finansal sonuçlar açıklamaya aday oldukları söylenebilir. Ford Otosan üretiminin çok büyük bir kısmını ihraç etmekte. En büyük pazarı Avrupa ülkeleri. Bu nedenle Euro Bölgesi’ndeki toparlanma ve euro’daki değer kazanımlarından en olumlu etkilenebilecek şirketler arasında. Ford Otosan için üçüncü çeyreğe yönelik satış geliri tahminimiz 5.560 milyon TL; net kâr tahminimiz ise 250 milyon TL seviyesinde.

Orta ve uzun vadeli hedef fiyatlarımıza ulaşan şirket hisselerinde yüzde 6 yükselme potansiyeli ile 52.02 TL hedef fiyat öngörüyoruz.


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorumspor23 Ekim 2017 15:56

    3 çeyrek için Aselsan iyi bilanço açıklayacaktır. İndeks bilgisayara ise son çeyrekte 80-90 milyon USD nakit sıcak para girişi olacaktır.