Ana SayfaPiyasaAlan Yatırım’dan yatırımcıya bomba öneriler---

Alan Yatırım’dan yatırımcıya bomba öneriler

9 / 9
Alan Yatırım’dan yatırımcıya bomba öneriler
22 Kasım 2016 - 08:25 www.borsagundem.com

“TRUMP’IN STRATEJİSİNİ DOĞRU BULUYORUM”

-Trump, işadamlarını etrafına topladı, ülkeyi şirket gibi yönetecek deniyor. Bir ülke şirket gibi yönetilirse sonuçları ne olur? Bu doğru bir strateji mi?

Seyfullah Esen: Ben Trump’ın stratejisini doğru buluyorum. Tamam belki söylediklerinin hepsini yapamaz ama burada yön önemli. Bakın her ülke gibi Amerika da kendini düşünüyor. Bu enerji tarafında petrolle başladı. Şimdi reel sektör bunu devam ettiriyor. Belirsizlik gibi görünse de aslında resim çok net. Burada da eleştirilecek bir şey yok.

-İngiltere’de meclis referandumdan çıkan ‘Brexit’ kararını onaylamazsasSterlin’de yön ne olur? Piyasalar nasıl etkilenir?

Seyfullah Esen: Ben İngiltere’yi hukuksal ve ekonomik yapı olarak küçük bir Amerika gibi görüyorum. Hatta Avrupa içindeki Amerika gibi de düşünebilirsiniz. Böyle olduğu içinde İngiltere bu anlamda Trump’la gelen politikası Brexit’ten önce başlamış oldu. Yani İngiltere de kendini düşündüğü için AB’den çıkıyor ve kendi içine dönüyor aslında. Aynı Amerika’nın yaptığı gibi.

Evet bunların sonucu sterlin çok ciddi değer kaybetti özelikle bu belirsizlik yüzünden. Ama ben bundan sonraki süreçte bu kadar değer kaybından sonra sterlin euroya karşı biraz daha güçlenebilir. Ama doların karşısında duracak bir para yok şu anda.

“FED ARALIK AYINDA FAİZ ARTIRACAK” 

-Tüm gözler Fed’de ve Aralık ayında… Sizce ne karar çıkar ve Türkiye’yi nasıl etkiler?

Seyfullah Esen: FED, yüzde 90 Aralık ayında faiz artıracak ve artırması da gerekir.

-Fed 2017’de kaç faiz artırımı yapar, beklentiniz nedir?

Seyfullah Esen: 2017 yılında ise iki defa faiz artırabilir. Bu da çok sürpriz olmayacak.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)