Ana SayfaPiyasaAlarko Holding ve Ülker sorusu---

Alarko Holding ve Ülker sorusu

1 / 2
Alarko Holding ve Ülker sorusu
03 Ekim 2017 - 08:11 www.borsagundem.com

KAZAKİSTAN İŞİ YASAL DÜZENLEMEYİ BEKLİYOR

SORU- Alarko Holding’i takip ettiğimde düşme eğilimde olsa da bu hisseden aldım. Yakın zamanda beklentiniz ne olur? 

Meltem Saraç 

CEVAP-Alarko Holding, bir yılı aşkın süredir yükselen kanal içinde hareket ediyor. Hisse, son olarak 11 Eylül 2017 günü en yüksek seviyesi 7,17 TL’yi test ettikten sonra gelen kâr satışlarıyla birlikte geriledi. Geçen zaman diliminde hissede ara ara düzeltme hareketleri olsa da çıkış ivmesi korundu. Bir önceki yıl zararda olan firmanın geçtiğimiz yıl kâr açıklaması hissenin performansını olumlu yönde etkiledi. Geçtiğimiz yıl kârın yükselmesinde yatırım faaliyetlerinden elde edilen gelirin etkisi bulunuyor. Bu yılın ilk yarısında aynı kalem rakamının düşmesi beraberinde dönem sonu kârında da azalmaya neden oldu. Bundan ayrı olarak şirketin satış gelirleri kalemini artırmasını önemsemeli. 

Hissenin fiyatının tavan yaptığı 11 Eylül günü Kazakistan’daki ihale ile ilgili bir adım daha atıldığına dair açıklama geldi. Daha önceki bilgilendirmelerde yüzde 99,91 ortağı konumundaki Alsim’in liderliğindeki konsorsiyumun, Kazakistan da Almaata çevreyolu ihalesini kazandığı ve sözleşme için sürecin tamamlanmasının beklendiği belirtilmişti. Bu defa ise Kazakistan hükümetinin yapacağı yasal düzenlemelerin ardından en kısa sürede imtiyaz sözleşmesinin imzalanmasına yönelik Mutabakat 

Zaptı’nın 9 Eylül 2017 günü her iki ülkenin cumhurbaşkanları nezaretinde imzalandığını açıklandı. Söz konusu girişim, sözleşmenin imzalanmasına yönelik sürecin hızlanmasına ilişkin beklentiyi arttırdı. Kârda olanlar için ise bu açıklama, kâr satışı için fırsat olarak değerlendirildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR03 Ekim 2017 09:36

    bu hisse senedi 2008 de 1,90-2,00 TL civarında idi 10 katın üzerinde pirim yaptı bir 10 kat dahamı pirim yapacak onunu bekliyorsunuz yakında %40-50 değer kayıp eder ise süpriz olmaz.

  • POLAT ALEMDAR03 Ekim 2017 09:34

    yıllarca 3 TL den yatırımcısını süründürde bir tek geçen sene %80 -90 prim yaptı bence dikkatli olun hayale kapılmayın bu hisse de derim ve hayalci fazla olmayın.bu hissede yön iyice aşığılarda beklemekteyim.